Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Silakkalaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukas silakkalaatikko syntyy helposti. Tarjoile laatikko salaatin sekä ruisleivän kanssa.

Ainekset

  • Neljälle hengelle
  • 1 kg perunoita
  • 200 g silakkafileitä
  • 150 g possunkylkeä tai pekonia
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 7 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • mustapippuria

koristeluun

  • 3 rkl korppujauhoja

Valmistusohje

Kuori perunat ja suikaloi ne. Ripottele suolaa perunoiden sekaan ja anna maustua hetki. Kuullota hienonnettu sipuli pannussa ja leikkaa siinä välissä silakkafileet sekä pekoni suikaleiksi. Sekoita maito, muna, jauhot sekä mausteet keskenään.

Voitele uunivuoka ja lado kaikki raaka-aineet sekaisin vuokaan ja kaada lopuksi munamaito seoksen päälle. Ripottele lopuksi korppujauhot päälle ja anna kypsyä uunissa 160 asteessa tunnin ajan. Anna laatikon vetäytyä 15 minuutin ajan ja tarjoile salaatin sekä ruisleivän kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkalaatikko