Anjovisrullat

Tämä on nopeasti valmistuva pikkupurtava, joka sopii sekä kuohuviinin että glögin kanssa. Täytettä voi varioida esimerkiksi juustoraasteen, maksapasteijan tai mätitahnan avulla. Valmiina ostetun voitaikinan ansiosta valmistusaika on lyhyt.

50 palaan

  • 1 rulla valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 10 anjovisfileetä
  • 2 kananmunaa (keitettäväksi)
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 kananmuna (penslaukseen)
  • 25 oliivia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valuta anjovisfileet ja hienonna ne. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua 9 minuuttia. Huuhdo munat kylmässä vedessä ja anna jäähtyä. Kuori ja muussaa kananmunat.

2. Sekoita anjovis, muna ja juusto. Levitä seos voitaikinan päälle. Kääri taikina pitkäksi rullaksi. Vatkaa muna, penslaa rullan reuna munalla ja purista kiinni. Aseta rulla saumapuoli alaspäin.

3. Leikkaa rulla 50 viipaleeksi. Laita viipaleet leivinpaperille pellille. Halkaise oliivit ja koristele jokainen rullapala yhdellä oliivipalalla. Paista uunissa 6 minuuttia kunnes rullat ovat kauniin kullanruskeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.