Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pekoni-purjopiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Käytännöllinen vaihtoehto seisovaan pöytään tai isolle perheelle. Käytä mielellään valmista voitaikinaa, niin valmistus helpottuu.

10 palaan

  • 275 g voita
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 2 purjoa, hienoksi viipaloituina
  • 3 pkt pekonia à 140 g, kuutioina
  • 5 kananmunaa
  • 2 ½ dl kermaa
  • 4 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Työstä voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

3. Paista pekonit kypsiksi ja valuta.

4. Paista purjo kevyesti.

5. Vatkaa munat, kerma ja juusto.

6. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä uunipannu. Peitä ensin puolet pannusta ja sitten toinen puoli, nypi taikina yhteen keskeltä. Anna taikinan vuorata myös reunat.

7. Kääri reunalle ohut alumiinifoliokaistale, pistele pohja ja esipaista piiraspohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Poista folio.

8. Ripottele päälle purjoa ja pekonia, kaada täyte vuokaan ja puuteroi päälle paprikajauhetta.

9. Alenna uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista piiras kypsäksi, n. 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Pekonipiirakka