Pekoni-purjopiiras
Käytännöllinen vaihtoehto seisovaan pöytään tai isolle perheelle. Käytä mielellään valmista voitaikinaa, niin valmistus helpottuu.
10 palaan
- 275 g voita
- 6 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kylmää vettä
Täyte
- 2 purjoa, hienoksi viipaloituina
- 3 pkt pekonia à 140 g, kuutioina
- 5 kananmunaa
- 2 ½ dl kermaa
- 4 dl juustoraastetta
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Työstä voi ja jauhot murutaikinaksi. Lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita taikina muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
3. Paista pekonit kypsiksi ja valuta.
4. Paista purjo kevyesti.
5. Vatkaa munat, kerma ja juusto.
6. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä uunipannu. Peitä ensin puolet pannusta ja sitten toinen puoli, nypi taikina yhteen keskeltä. Anna taikinan vuorata myös reunat.
7. Kääri reunalle ohut alumiinifoliokaistale, pistele pohja ja esipaista piiraspohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Poista folio.
8. Ripottele päälle purjoa ja pekonia, kaada täyte vuokaan ja puuteroi päälle paprikajauhetta.
9. Alenna uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista piiras kypsäksi, n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka