Fenkolipiiras

Tässä piiraassa on makua ja luonnetta. Keitä fenkoli juuri ja juuri kypsäksi, jolloin sen maku on parhaimmillaan.

Ainekset

  • 4 annosta

Pohja

  • 2 valmista voitaikinalevyä

Täyte

  • 200 g fenkolia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 munaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voitaikinalevyt ja kauli ne yhden millimetrin paksuisiksi. Vuoraa taikinalla pieniä annosvuokia tai iso piirasvuoka. Vuoraa vuokien reunat alumiinifoliosuikaleella, jotta taikina ei valu paistamisen aikana alaspäin. Pistele pohjat haarukalla ja esipaista uunissa 3-4 minuuttia. Irrota foliosuikaleet ja laske uunin lämpötila 175 asteeseen.

2. Puhdista, huuhtele ja suikaloi fenkoli. Keitä suikaleet voilla ja ripauksella suolaa maustetussa vedessä ja jäähdytä hetki. Riko munat kulhoon ja vatkaa joukkoon kermaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Jaa fenkolisuikaleet esipaistettuihin piiraskuoriin ja kaada päälle munaseos. Paista 15-20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!