Mehukas ankkasalaatti maustuu pippureilla, oliiveilla ja vinaigrettella.

Ainekset

  • 2 friseesalaattia
  • 1 ankan rintafilee
  • suolaa
  • kolmen pippurin sekoitusta: mustapippuria, guinean- eli maniquet-pippuria ja anispippuria
  • tuoretta timjamia
  • ½ dl mustia oliiveja

Vinaigrette

  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • hyppysellinen tuoretta timjamia

Lisäksi

  • oliiviöljyä
  • pippuria
  • timjamia

Valmistusohje

Pese ja linkoa salaatti.

Viiltele fileen rasvapuolelle ohuita viiltoja. Suolaa ja pippuroi rintafilee; pippuria molemmin puolin, rasvapuolelle ei tarvitse suolaa. Hiero pintaan myös timjami.

Paista filettä kuivalla, kuumalla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin. Valele lihaa jatkuvasti nahasta irtoavalla rasvalla. Kun nahan pinta alkaa olla rapea ja ruskistunut, käännä filee ja paistele vielä muutama minuutti jatkuvasti rasvalla valellen.

Nosta liha ritilälle, peitä foliolla ja anna vetäytyä ainakin 8 minuuttia. Nyrkkisääntö: jos lihaa on paistettu 5 minuuttia, sen annetaan vetäytyä saman verran. Näin lihasnesteet pysyvät lihan sisällä.

Tee lämmin vinaigrette. Heitä paistorasva pois pannulta ja kaada kuumalle pannulle sitruunamehu, etikka ja hunaja. Sekoita. Mausta valkosipulilla ja timjamilla ja laita myös oliivit pannulle.

Asettele salaatti tarjoiluastialle ja jaa päälle mustat oliivit. Viipaloi filee 3–4 mm:n paksuisiksi siivuiksi ja asettele salaatin päälle. Voit lorauttaa hieman oliiviöljyä vielä vinaigretten sekaan ja ripotella pippuria ja timjamia salaatin päälle.

Kaada lämmin vinaigrette salaatin ja fileiden päälle ja tarjoa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti