Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Thaisalaattia pihvilihalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mitä tuoreempi salaatti ja yrtit, sitä intensiivisempi vihreä väri ja täyteläisempi maku. Hapanimeläkastike antaa sekä salaatille että lihalle uskomatonta nostetta.

Neljälle

  • 600 g pihvilihaa
  • 3 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl puristettua limemehua
  • 150 g sekasalaattia
  • 1 kurkku
  • 1 dl suikaloitua pak choyta
  • 1 dl hienonnettua tuoretta minttua
  • 1 dl hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 1 dl hienonnettua tuoretta korianteria

Kastike

  • 1 punainen chili
  • 2 rkl puristettua limemehua
  • 3 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl thaimaalaista kalakastiketta
  • 1 tl hienoksi raastettua limenkuorta

Valmistusohje

1. Kastike: Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita limemehu, chili, soija, sokeri, kalakastike ja limenkuoret.

2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita soija, valkosipuli ja limemehu marinadiksi. Marinoi lihaa 10 minuuttia. Grillaa lihaa 2 minuuttia molemmin puolin, peitä ja laita sivuun. Jos haluat lihan läpikypsäksi, paista pidempään.

3. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi. Asettele salaattia, pak choyta, yrttejä ja kurkkua lautasille. Viipaloi liha ohuiksi viipaleiksi ja aseta salaatin päälle. Norota päälle kastiketta, tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti