Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahtopaistisalaatti yrttikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pieni alkupala maistuisi ehkä hyvältä päivällisen alkuun? Sen järjestät nopeasti muutaman paahtopaistiviipaleen ja vihannesten avulla, tässä happaman yrttikastikkeen kera.

Neljälle

  • 12 viipaletta paahtopaistia
  • ½ kurkku
  • 4 retiisiä
  • ½ tomaatti
  • ½ punasipuli

Kastike

  • ½ dl majoneesia
  • ¾ dl kermaviiliä
  • 2 tl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna tilli, persilja ja rakuuna sekä ruohosipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili ja yrtit. Kuori ja purista valkosipuli mukaan, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen mielellään maustua kylmässä tovi ennen tarjoilua.

2. Kuori kurkku ja paloittele se tangoiksi, suikaloi tomaatti ja punasipuli. Leikkaa retiisit kukkasiksi. Asettele kasvikset kauniisti lautasille tai vadille yhdessä paahtopaistin ja retiisien kanssa. Tarjoile yrttikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti