Paahtopaistisalaatti yrttikastikkeella

Pieni alkupala maistuisi ehkä hyvältä päivällisen alkuun? Sen järjestät nopeasti muutaman paahtopaistiviipaleen ja vihannesten avulla, tässä happaman yrttikastikkeen kera.

Neljälle

  • 12 viipaletta paahtopaistia
  • ½ kurkku
  • 4 retiisiä
  • ½ tomaatti
  • ½ punasipuli

Kastike

  • ½ dl majoneesia
  • ¾ dl kermaviiliä
  • 2 tl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Hienonna tilli, persilja ja rakuuna sekä ruohosipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili ja yrtit. Kuori ja purista valkosipuli mukaan, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen mielellään maustua kylmässä tovi ennen tarjoilua.

2. Kuori kurkku ja paloittele se tangoiksi, suikaloi tomaatti ja punasipuli. Leikkaa retiisit kukkasiksi. Asettele kasvikset kauniisti lautasille tai vadille yhdessä paahtopaistin ja retiisien kanssa. Tarjoile yrttikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.