Paahtopaistisalaatti yrttikastikkeella
Pieni alkupala maistuisi ehkä hyvältä päivällisen alkuun? Sen järjestät nopeasti muutaman paahtopaistiviipaleen ja vihannesten avulla, tässä happaman yrttikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
Neljälle
- 12 viipaletta paahtopaistia
- ½ kurkku
- 4 retiisiä
- ½ tomaatti
- ½ punasipuli
Kastike
- ½ dl majoneesia
- ¾ dl kermaviiliä
- 2 tl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl hienonnettua ruohosipulia
- 1 tl hienonnettua, tuoretta rakuunaa
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kastike: Hienonna tilli, persilja ja rakuuna sekä ruohosipuli. Sekoita majoneesi, kermaviili ja yrtit. Kuori ja purista valkosipuli mukaan, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen mielellään maustua kylmässä tovi ennen tarjoilua.
2. Kuori kurkku ja paloittele se tangoiksi, suikaloi tomaatti ja punasipuli. Leikkaa retiisit kukkasiksi. Asettele kasvikset kauniisti lautasille tai vadille yhdessä paahtopaistin ja retiisien kanssa. Tarjoile yrttikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku