Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahtopaistisalaatti yrttisalaatilla ja krassilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pieni alkuruoka maistuisi varmasti hyvältä päivällisen alkajaisiksi? Sen valmistat nopeasti muutamasta paahtopaistiviipaleesta ja vihanneksista. Tällä kertaa se tarjoillaan happaman yrttikastikkeen kera.

Neljälle

  • 12 viipaletta paahtopaistia
  • ½ lavakurkku
  • 4 retiisiä
  • ½ tomaatti
  • ½ punasipuli

Kastike

  • ½ dl majoneesia
  • ¾ dl kermaviiliä
  • 2 tl tilliä
  • 1 rkl persiljaa
  • 1 tl ruohosipulia
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Koristeluun

  • krassia

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita majoneesi ja kermaviili, kuori ja purista mukaan valkosipuli, mausta tillillä, ruohosipulilla, persiljalla, krassilla ja rakuunalla. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen mielellään maustua kylmässä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

2. Kuori kurkku ja leikkaa se tangoiksi, suikaloi tomaatti ja punasipuli. Asettele vihannekset kauniisti lautasille tai vadille yhdessä paahtopaistin ja retiisien kera. Koristele krassilla. Tarjoile yrttikastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lihasalaatti