Paahtopaistisalaatti yrttisalaatilla ja krassilla

Pieni alkuruoka maistuisi varmasti hyvältä päivällisen alkajaisiksi? Sen valmistat nopeasti muutamasta paahtopaistiviipaleesta ja vihanneksista. Tällä kertaa se tarjoillaan happaman yrttikastikkeen kera.

Neljälle

  • 12 viipaletta paahtopaistia
  • ½ lavakurkku
  • 4 retiisiä
  • ½ tomaatti
  • ½ punasipuli

Kastike

  • ½ dl majoneesia
  • ¾ dl kermaviiliä
  • 2 tl tilliä
  • 1 rkl persiljaa
  • 1 tl ruohosipulia
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 valkosipulinkynsi

Koristeluun

  • krassia

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita majoneesi ja kermaviili, kuori ja purista mukaan valkosipuli, mausta tillillä, ruohosipulilla, persiljalla, krassilla ja rakuunalla. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen mielellään maustua kylmässä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

2. Kuori kurkku ja leikkaa se tangoiksi, suikaloi tomaatti ja punasipuli. Asettele vihannekset kauniisti lautasille tai vadille yhdessä paahtopaistin ja retiisien kera. Koristele krassilla. Tarjoile yrttikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!