Paahtopaistisalaatti yrttisalaatilla ja krassilla
Pieni alkuruoka maistuisi varmasti hyvältä päivällisen alkajaisiksi? Sen valmistat nopeasti muutamasta paahtopaistiviipaleesta ja vihanneksista. Tällä kertaa se tarjoillaan happaman yrttikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 12 viipaletta paahtopaistia
- ½ lavakurkku
- 4 retiisiä
- ½ tomaatti
- ½ punasipuli
Kastike
- ½ dl majoneesia
- ¾ dl kermaviiliä
- 2 tl tilliä
- 1 rkl persiljaa
- 1 tl ruohosipulia
- 1 tl rakuunaa
- 1 valkosipulinkynsi
Koristeluun
- krassia
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita majoneesi ja kermaviili, kuori ja purista mukaan valkosipuli, mausta tillillä, ruohosipulilla, persiljalla, krassilla ja rakuunalla. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen mielellään maustua kylmässä jonkin aikaa ennen tarjoilua.
2. Kuori kurkku ja leikkaa se tangoiksi, suikaloi tomaatti ja punasipuli. Asettele vihannekset kauniisti lautasille tai vadille yhdessä paahtopaistin ja retiisien kera. Koristele krassilla. Tarjoile yrttikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku