Passionhedelmäjäädyke

Tämä kermainen jäädyke maistuu ihanasti passionhedelmältä.

Neljälle

  • ½ dl appelsiinimehutiivistettä
  • 4 passionhedelmää
  • 3 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2-3 cl appelsiinilikööriä

Tarjoiluun

  • 2 passionhedelmää
  • 1 rasia ananaskirsikoita
  • muutama sitruunamelissan lehti

Valmistusohje

1. Halkaise passionhedelmät ja raaputa ulos hedelmäliha. Siivilöi siemenet ja säästä ne. Erottele munat keltuaisiin ja valkuaisiin, sekoita keltuaiset appelsiinimehun, passiohedelmämehun ja sokerin kanssa. Vatkaa seos lämpimässä vesihauteessa paksuksi kreemiksi ja anna kylmetä.

2. Vatkaa kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita kylmä keltuaisvaahto liköörin ja kermavaahdon kanssa. Kääntele mukaan valkuaisvaahto ja sekoita varovaisesti tasaiseksi massaksi. Kaada massa annosvuokiin tai isoon vuokaan, jonka olet vuorannut muovikelmulla. Pakasta n. 6 tuntia.

3. Anna jäädykkeen sulaa jääkaapissa n. 20 minuuttia ennen tarjoilua. Halkaise koristeluun tulevat passionhedelmät ja raaputa ulos hedelmäliha. Leikkaa jäädyke annospaloiksi, koristele passionhedelmällä, ananaskirsikoilla ja sitruunamelissalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.