Hedelmäsalaattia ja sitruunahyydykettä
Tuoreista hedelmistä tehty hedelmäsalaatti on todella raikas ja pirteä jälkiruoka. Tässä ohjeessa koko herkun kruunaa kirpeä sitruunahyydyke. Muista, että hyydyke saa jäähtyä jääkaapissa kaksi tuntia.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 annosta
Sitruunahyydyke
- 4 liivatelehteä
- 2 munankeltuaista ja -valkuaista
- 1 dl sokeria
- 2 sitruunaa
- 2 dl kuohukermaa
Hedelmäsalaatti
- 1 passionhedelmä
- 1 omena
- 1 appelsiini
- 4 mansikkaa
Koristeluun
- 1 dl kuohukermaa
- 4 sitruunaviipaletta
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Pese sitruunat, raasta kuori ja purista mehu. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia ja sulata ne sitten miedolla lämmöllä sitruunamehutilkkaan. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munasokerivaahtoon sitruunankuoriraaste, sitruunamehu ja liivateliuos ja jatka vatkaamista vielä hetki. Lisää kerma- ja munanvalkuaisvaahto ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos kulhoon ja pane kylmään jähmettymään.
2. Leikkaa omena, appelsiini ja mansikat kuutioiksi ja sekoita ne kulhossa. Koverra passionhedelmästä hedelmäliha ja sekoita se hedelmien joukkoon. Jaa hedelmäsalaatti korkeisiin laseihin ja lusikoi päälle hyydykettä. Nosta kylmään odottamaan tarjoilua.
3. Vaahdota kerma juuri ennen tarjoilua. Lisää laseihin nokare kermaa ja koristele sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti