Appelsiinihyytelö viinirypäleillä
Miellyttävää ja hyvää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 dl puristettua appelsiinimehua
- 3 kokonaista appelsiinia
- ½ sitruunan mehu
- 4 liivatelehteä
- 1 terttu viinirypäleitä, puolikkaina
- 2 dl kuohukermaa
- halutessasi, sokeria
Valmistusohje
1. Leikkaa appelsiininkuoresta muutama todella ohut suikale koristeeksi ennen kuin kuorit appelsiinit ja leikkaat ne kalvottomiksi lohkoiksi.
2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata miedolla lämmöllä, anna jäähtyä.
3. Sekoita appelsiinimehu ja sitruunamehu, lisää halutessasi hieman sokeria. Lisää liivate ja sekoita. Jaa hedelmät kulhoihin, kaada liemi päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.
4. Tarjoile kermavaahtonokareen ja muutaman appelsiininkuorisuikaleen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku