Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jogurttihyytelöä ja mansikoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mansikoiden makeus täydentää erinomaisesti sitruunalla maustetun jogurttihyytelön happamuutta. Sopii erityisesti tukevan aterian päätteeksi.

4 annosta

  • 10 liivatelehteä
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 vaniljatanko
  • 1 sitruuna
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 10 mansikkaa
  • 4 kiivihedelmää
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kaada jogurtti kulhoon. Pehmennä vaniljatankoa hetki lämpimässä vedessä, halkaise pituussuunnassa ja raaputa mustat siemenet jogurttiin. Purista sitruunan mehu ja sekoita joukkoon hunaja. Lisää seos jogurttiin.

2. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota ne kiehuvaan veteen. Lisää liivateseos jogurttiin huolella sekoittaen, voit käyttää apuna sauvasekoitinta. Vatkaa kerma ja kääntele jogurttiseokseen.

3. Pursota vaahto annosvuokiin ja koristele mansikoilla, kiivihedelmillä ja sitruunamelissalla.

Tuoreimmat aiheesta

Makea hyytelö