Hedelmäsalaatti pähkinäkermalla
Tämä on mukava tapa muunnella tavallista hedelmäsalaattia. Kaikki hedelmät ja marjat sopivat pähkinäkerman kera. Säilytä mielellään hasselpähkinöitä pakkasessa, niin ne ovat aina raikkaita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 klementiiniä, kalvottomina lohkoina
- 2-3 kiiviä, viipaleina
- 2 dl puristettua appelsiinimehua
- hunajaa
- 2 dl kuohukermaa
- ¾ dl hasselpähkinöitä, hienonnettuna
- sitruskuorta koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna appelsiinimehu, mausta hunajalla. Keitä kokoon hieman ja anna jäähtyä.
2. Lisää klementiinilohkot appelsiiniin, anna vetäytyä tunti ja laita laseihin kiivin kanssa.
3. Vatkaa kerma kovaksi, kääntele mukaan pähkinät. Pursota tai laita nokareina laseihin.
4. Koristele sitruksella ja kiivillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku