Hedelmäsalaatti pähkinäkermalla

Tämä on mukava tapa muunnella tavallista hedelmäsalaattia. Kaikki hedelmät ja marjat sopivat pähkinäkerman kera. Säilytä mielellään hasselpähkinöitä pakkasessa, niin ne ovat aina raikkaita.

Neljälle

  • 4 klementiiniä, kalvottomina lohkoina
  • 2-3 kiiviä, viipaleina
  • 2 dl puristettua appelsiinimehua
  • hunajaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ¾ dl hasselpähkinöitä, hienonnettuna
  • sitruskuorta koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna appelsiinimehu, mausta hunajalla. Keitä kokoon hieman ja anna jäähtyä.

2. Lisää klementiinilohkot appelsiiniin, anna vetäytyä tunti ja laita laseihin kiivin kanssa.

3. Vatkaa kerma kovaksi, kääntele mukaan pähkinät. Pursota tai laita nokareina laseihin.

4. Koristele sitruksella ja kiivillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!