Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hedelmäsalaatti pähkinäkermalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on mukava tapa muunnella tavallista hedelmäsalaattia. Kaikki hedelmät ja marjat sopivat pähkinäkerman kera. Säilytä mielellään hasselpähkinöitä pakkasessa, niin ne ovat aina raikkaita.

Neljälle

  • 4 klementiiniä, kalvottomina lohkoina
  • 2-3 kiiviä, viipaleina
  • 2 dl puristettua appelsiinimehua
  • hunajaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • ¾ dl hasselpähkinöitä, hienonnettuna
  • sitruskuorta koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna appelsiinimehu, mausta hunajalla. Keitä kokoon hieman ja anna jäähtyä.

2. Lisää klementiinilohkot appelsiiniin, anna vetäytyä tunti ja laita laseihin kiivin kanssa.

3. Vatkaa kerma kovaksi, kääntele mukaan pähkinät. Pursota tai laita nokareina laseihin.

4. Koristele sitruksella ja kiivillä.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäsalaatti