Raparperihyytelö paahdetuilla manteleilla
Vanha klassikko.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 1-1 ½ kg ohuita, viipaloituja raparpereja
- 1 ½ l vettä
- 2 ½ dl kidesokeria
- 20 liivatelehteä
- ½ sitruunan mehu
- 1 pss mantelilastuja
Valmistusohje
1. Keitä raparperia ja sokeria sekä vettä 10-15 minuuttia. Kaada siiviläliinaan ja anna valua.
2. Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi.
3. Kuumenna raparperimehu, mausta sitruunalla. Poimi liivatteet vedestä ja sulata kuumassa mehussa. Ota kattila liedeltä ja sekoittele välillä kunnes se paksuuntuu.
4. Kaada seos vedellä huuhdeltuun vuokaan ja laita jääkaappiin yön yli.
5. Kasta vuoan pohja nopeasti kuumaan veteen ja kumoa hyytelö. Laita se heti jääkaappiin rauhoittumaan.
6. Paahda mantelilastut kuivassa paistinpannussa, koristele hyytelö. Tarjoile kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku