Ranskalaiset appelsiinit

Raikas ja kevyt jälkiruoka, joka sopii raskaan päivällisen jälkeen. Reseptin voi toteuttaa myös mandariineista tai tavallisista appelsiineista.

Neljälle

  • 6 veriappelsiinia
  • 5 dl sokeria
  • 5 dl vettä
  • 4 rkl appelsiinilikööriä

Valmistusohje

1. Kuori appelsiinit, poista tarkoin valkoinen kuori. Suikaloi ohuelti kahden appelsiinin kuori ja ryöppää ne nopeasti vedessä.

2. Laita kuoritut appelsiinit kattilaan sokerin ja veden kanssa. Keitä hiljaa 30-40 minuuttia. Anna appelsiinien jäähtyä liemessä.

3. Nosta appelsiinit kulhoon. Keitä lientä kokoon noin puoleen alkuperäisestä ja mausta liköörillä. Lisää kuorisuikaleet liemeen ja kaada appelsiinien päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!