Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ranskalaiset appelsiinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikas ja kevyt jälkiruoka, joka sopii raskaan päivällisen jälkeen. Reseptin voi toteuttaa myös mandariineista tai tavallisista appelsiineista.

Neljälle

  • 6 veriappelsiinia
  • 5 dl sokeria
  • 5 dl vettä
  • 4 rkl appelsiinilikööriä

Valmistusohje

1. Kuori appelsiinit, poista tarkoin valkoinen kuori. Suikaloi ohuelti kahden appelsiinin kuori ja ryöppää ne nopeasti vedessä.

2. Laita kuoritut appelsiinit kattilaan sokerin ja veden kanssa. Keitä hiljaa 30-40 minuuttia. Anna appelsiinien jäähtyä liemessä.

3. Nosta appelsiinit kulhoon. Keitä lientä kokoon noin puoleen alkuperäisestä ja mausta liköörillä. Lisää kuorisuikaleet liemeen ja kaada appelsiinien päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäsalaatti