Mansikka-appelsiinisalaatti

Mansikoita, kalvottomia appelsiiniviipaleita ja Grand Marnier -likööriä. Tarvitsee kuulla vain nämä sanat, niin voi jo kuvitella ainesten maut ja tuoksut yhdessä. Kokeile tätä vaihteeksi tavanomaisempien mansikkajälkiruokien asemesta.

Neljälle

  • 1 l mansikoita
  • 4 appelsiinia
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl Grand Marnier -likööriä

Sokeriliemi

  • 4 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Pese appelsiinit huolellisesti. Kuori perunankuorimaveitsellä ohuelti keltainen kuoren päällimmäinen osa. Leikkaa kuori ohuiksi suikaleiksi. Keitä vesi ja sokeri liemeksi, lisää siihen kuorisuikaleet ja keitä hiljaa 5 minuuttia. Ota liedeltä ja säästä puolet kuorisuikaleista koristeluun.

2. Leikkaa appelsiinien päistä pois n. 2 cm. Kuori appelsiinit paksulti, niin että kaikki valkoinen lähtee pois. Leikkaa appelsiiniviipaleet kalvottomiksi terävällä veitsellä. Pitele viipaleita kulhon yläpuolella, niin että mehu valuu talteen. Lado appelsiiniviipaleita vuorotellen sokerin kanssa kulhoon. Kaada päälle sokeriliemi, appelsiinimehu ja Grand Marnier. Pane maustumaan jääkaappiin pariksi tunniksi.

3. Huuhtele mansikat ja poista kannat. Jaa appelsiiniviipaleet neljälle jälkiruoka-asetille ja mansikat niiden päälle. Koristele appelsiinikuorisuikaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.