Kylmä sitruunakeitto ja lumipallot
Ah, miten raikas ja virkistävä aterian päätös. Keiton pitää olla sametinpehmeää ja marenkipallojen kuin poutapilviä. Älä tarjoile jälkiruokaviiniä tämän ruokalajin kanssa, maut leikkaavat kiinni väistämättä.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Keitto
- 3 sitruunaa
- 2+2 rkl tomusokeria
- 1 l vettä
- 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä
- 6 munankeltuaista
Lumipallot
- 6 munanvalkuaista
- 4 rkl tomusokeria
Koristeeksi
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Pese sitruunat, raasta uloin, keltainen kuori ja purista hedelmistä mehu. Sekoita kuoriraaste, 2 sitruunan mehu, vesi ja 2 rkl tomusokeria ja kiehauta. Suurusta vesitilkkaan liuotetulla perunajauholla.
2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja 2 rkl tomusokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuman sitruunaliemen joukkoon vatkaa vielä hetki. Maista ja lisää sitruunamehua tai sokeria, jos on tarpeen. Jäähdytä keitto.
3. Marenkipallot: Vatkaa munanvalkuaiset ja 4 rkl tomusokeria kiinteäksi vaahdoksi. Keitä puoli litraa vettä laajassa kattilassa. Muotoile valkuaisvaahdosta lusikalla palloja ja pane ne varovasti kiehuvaan veteen 2-3 minuutiksi. Käännä palloja pari kertaa. Jäähdytä pallerot lautasella. Tarjoile keitto lumipalloja pinnallaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku