Kylmä sitruunakeitto ja lumipallot

Ah, miten raikas ja virkistävä aterian päätös. Keiton pitää olla sametinpehmeää ja marenkipallojen kuin poutapilviä. Älä tarjoile jälkiruokaviiniä tämän ruokalajin kanssa, maut leikkaavat kiinni väistämättä.

Ainekset

  • Neljälle

Keitto

  • 3 sitruunaa
  • 2+2 rkl tomusokeria
  • 1 l vettä
  • 1 rkl perunajauhoa + 1 rkl vettä
  • 6 munankeltuaista

Lumipallot

  • 6 munanvalkuaista
  • 4 rkl tomusokeria

Koristeeksi

  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Pese sitruunat, raasta uloin, keltainen kuori ja purista hedelmistä mehu. Sekoita kuoriraaste, 2 sitruunan mehu, vesi ja 2 rkl tomusokeria ja kiehauta. Suurusta vesitilkkaan liuotetulla perunajauholla.

2. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja 2 rkl tomusokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuman sitruunaliemen joukkoon vatkaa vielä hetki. Maista ja lisää sitruunamehua tai sokeria, jos on tarpeen. Jäähdytä keitto.

3. Marenkipallot: Vatkaa munanvalkuaiset ja 4 rkl tomusokeria kiinteäksi vaahdoksi. Keitä puoli litraa vettä laajassa kattilassa. Muotoile valkuaisvaahdosta lusikalla palloja ja pane ne varovasti kiehuvaan veteen 2-3 minuutiksi. Käännä palloja pari kertaa. Jäähdytä pallerot lautasella. Tarjoile keitto lumipalloja pinnallaan.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!