Appelsiininen halloumisalaatti
Appelsiinit ovat juuri nyt parhaimmillaan, joten niitä kannattaa käyttää mahdollisimman monissa ruoissa. Kokeile raikasta appelsiininmakuista halloumisalaattia. Annoksen arkkitehti on Makuja-kokki Henri Alén.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 pkt halloumijuustoa
- 1 rkl voita paistamiseen
- puolikas kurkku
- 1 fenkoli
- 2 appelsiinia
- 2 rkl hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia
- tuoretta salaattia kuten jääsalaattia tai tammenlehvää
- 1 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
- tilkka valkoista balsamietikkaa ja oliiviöljyä
Valmistusohje
Liota halloumi juustoa vähintään kolme tuntia kylmässä vedessä ennen valmistusta. Siivuta liotettu halloumi noin kahden sentin siivuiksi ja paista pannulla voissa nopeasti molemmin puolin juuri ennen tarjoilua.
Kuori kurkku ja poista siitä siemenet. Kuutioi se. Halkaise fenkoli ja siivuta ohuiksi siivuiksi.
Kuori appelsiinit veitsellä ja fileoi liha talteen. Purista rangasta mehu talteen.
Sekoita appelsiinimehun joukkoon kurkku, appelsiininlihat, fenkolit ja aurinkokuivattu tomaatti. Lisää mukaan oliiviöljyä ja hieman valkoista balsamicoa.
Lisää lopuksi mukaan revitty ja pesty salaatti sekä pinjansiemenet. Sekoita kevyesti ja tarjoile heti paistetun halloumin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka