Tatti-parmesaanipatongit
Henri Alénin herkullinen sienipaistos sopii patongin väliin. Tarvitset paistokseen noin 150 grammaa herkkutatteja tai muita sieniä. Tämä syksyinen kasvisruoka on helppo valmistaa ja sopii myös pääruokana nautittavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 esipaistettu patonki
- oliiviöljyä
- noin 150 g herkkutattia
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl balsamicoa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 ruukku rucolaa
- hieman parmesaanijuustoa
- tuoretta salaattia kuten lollorossoa, jääsalaattia ja tammenlehvää
Valmistusohje
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli. Paista pannulla oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää mukaan pilkotut tatit ja jatka paistamista kunnes sienet saavat hieman väriä. Mausta paistos suolalla, pippurilla ja balsamicolla.
Halkaise patonki taskuksi ja ripottele väliin oliiviöljyä. Paista patonki kypsäksi ja ota pois uunista. Täytä sienipaistoksella. Laita väliin vielä pestyä rucolaa ja parmesanlastuja. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka