Kurpitsa-kastanjapaistosta vuohenjuustolla

5.11.2013.

Ainekset

  • 1 kg kurpitsaa
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 100 g kastanjoita (esikypsennettyjä) tai erilaisia pähkinöitä
  • 1 syysomena
  • 100 g vuonankaalia
  • kurpitsan siemeniä
  • suolaa
  • kirnuvoita
  • luomuhunajaa
  • sitruunamehua
  • tuoretta rakuunaa ja timjamia
  • kotimaista chevre-juustoa

Valmistusohje

Leikkaa valkosipulin kantaosa pois ja aseta sipuli kokonaisena 170-asteiseen uuniin ja paahda kypsäksi, noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, ettei sipuli pala.

Kuori ja paloittele kurpitsa. Pyöräytä palat öljyssä ja suolassa. Laita kurpitsapalat uuniin valkosipulin kaveriksi ja paahda napakan kypsiksi, noin 15 minuuttia. Pese ja lohko omena. Irrota kypsät valkosipulinkynnet kuoristaan. Viipaloi esikypsennetyt kastanjat ja paista pannulla voinokareen kanssa hieman rapeaksi. Lisää kurpitsat, valkosipulit, omenalohkot ja yrtit pannulle ja pyöräytä sekaan hunajaa ja sitruunamehua. Mausta suolalla ja viimeistele paistos vuonankaalilla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Viipaloi vuohenjuusto ja paista kuumalla pannulla kaunis paistopinta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!