Kurpitsa-kastanjapaistosta vuohenjuustolla
5.11.2013.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kg kurpitsaa
- 1 kokonainen valkosipuli
- 100 g kastanjoita (esikypsennettyjä) tai erilaisia pähkinöitä
- 1 syysomena
- 100 g vuonankaalia
- kurpitsan siemeniä
- suolaa
- kirnuvoita
- luomuhunajaa
- sitruunamehua
- tuoretta rakuunaa ja timjamia
- kotimaista chevre-juustoa
Valmistusohje
Leikkaa valkosipulin kantaosa pois ja aseta sipuli kokonaisena 170-asteiseen uuniin ja paahda kypsäksi, noin 30 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, ettei sipuli pala.
Kuori ja paloittele kurpitsa. Pyöräytä palat öljyssä ja suolassa. Laita kurpitsapalat uuniin valkosipulin kaveriksi ja paahda napakan kypsiksi, noin 15 minuuttia. Pese ja lohko omena. Irrota kypsät valkosipulinkynnet kuoristaan. Viipaloi esikypsennetyt kastanjat ja paista pannulla voinokareen kanssa hieman rapeaksi. Lisää kurpitsat, valkosipulit, omenalohkot ja yrtit pannulle ja pyöräytä sekaan hunajaa ja sitruunamehua. Mausta suolalla ja viimeistele paistos vuonankaalilla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.
Viipaloi vuohenjuusto ja paista kuumalla pannulla kaunis paistopinta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka