Vihannespata arkimakkaralle
Kokeile mielellään maustettua tomaattimurskaa, esimerkiksi basilikalla maustettua. Valitse suosikkimakkaraasi: Vaikkapa wieniläisiä makkaroita, bratwurstia tai paistettuja prinssinnakkeja.
Neljälle
- 4 isoa perunaa
- 3 paprikaa
- 2 isoa punasipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 pkt tomaattimurskaa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Lisukkeeksi
- makkaraa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja lohko perunat. Kuutioi paprikat ja lohko sipulit.
2. Laita perunat ja vihannekset uunivuokaan, mausta. Hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, öljy ja tomaattimurska ja kaada vuokaan.
3. Laita vuoka uuniin ja kypsennä kunnes perunat ovat pehmenneet, n. 40 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi