Vihannespata arkimakkaralle

Kokeile mielellään maustettua tomaattimurskaa, esimerkiksi basilikalla maustettua. Valitse suosikkimakkaraasi: Vaikkapa wieniläisiä makkaroita, bratwurstia tai paistettuja prinssinnakkeja.

Neljälle

  • 4 isoa perunaa
  • 3 paprikaa
  • 2 isoa punasipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pkt tomaattimurskaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Lisukkeeksi

  • makkaraa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja lohko perunat. Kuutioi paprikat ja lohko sipulit.

2. Laita perunat ja vihannekset uunivuokaan, mausta. Hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, öljy ja tomaattimurska ja kaada vuokaan.

3. Laita vuoka uuniin ja kypsennä kunnes perunat ovat pehmenneet, n. 40 minuuttia. Ripottele päälle persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!