Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tulinen makkarapata kikherneiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä padassa käytämme keitettyjä kikherneitä, joita on hyvä pitää kotona, niin ruoanvalmistus käy nopeammin. Liemen ja pekonin suolaisuus riittävät, tähän pataan et tarvitse lisäsuolaa. Kermaviili rauhoittaa tulisuutta.

Neljälle

  • 300 g chorizoa
  • 140 g pekonia (1 pkt)
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl rapsiöljyä
  • 1 prk tomaattimurskaa (370 g)
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl kasvis- tai lihalientä
  • 2 tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 5 dl keitettyjä kikherneitä

Valmistusohje

1. Viipaloi chorizo ja suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää tomaattipyree ja liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla hiljalleen miedolla lämmöllä.

2. Laita pekonit kylmään pannuun ja kuumenna. Paista pekonit omassa rasvassaan ja valuta talouspaperilla. Pyyhi pannu kuivaksi ja kuumenna rapsiöljy. Paista ensin sipuli pehmeäksi ja kullankeltaiseksi, lisää sitten makkarat ja paista hetki.

3. Lisää pekoni, sipuli ja makkara tomaattikattilaan. Lisää chili, chilijauhe, juustokumina ja mustapippuri. Kääntele viimeiseksi mukaan kikherneet ja anna niiden kiehua padan kanssa hetki.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata