Tulinen makkarapata kikherneiden kera
Tässä padassa käytämme keitettyjä kikherneitä, joita on hyvä pitää kotona, niin ruoanvalmistus käy nopeammin. Liemen ja pekonin suolaisuus riittävät, tähän pataan et tarvitse lisäsuolaa. Kermaviili rauhoittaa tulisuutta.
Neljälle
- 300 g chorizoa
- 140 g pekonia (1 pkt)
- 1 keltasipuli
- 2 rkl rapsiöljyä
- 1 prk tomaattimurskaa (370 g)
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl kasvis- tai lihalientä
- 2 tl hienonnettua punaista chiliä
- 1 tl chilijauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 5 dl keitettyjä kikherneitä
Valmistusohje
1. Viipaloi chorizo ja suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää tomaattipyree ja liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna poreilla hiljalleen miedolla lämmöllä.
2. Laita pekonit kylmään pannuun ja kuumenna. Paista pekonit omassa rasvassaan ja valuta talouspaperilla. Pyyhi pannu kuivaksi ja kuumenna rapsiöljy. Paista ensin sipuli pehmeäksi ja kullankeltaiseksi, lisää sitten makkarat ja paista hetki.
3. Lisää pekoni, sipuli ja makkara tomaattikattilaan. Lisää chili, chilijauhe, juustokumina ja mustapippuri. Kääntele viimeiseksi mukaan kikherneet ja anna niiden kiehua padan kanssa hetki.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka