Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nikkarin vuoka

nikkarin-pata-2-230309_Z723640-Edit-large
Nikkarin vuoka on arkiruokaklassikko.MTV
Julkaistu 14.04.2023 11:39

MTV LIFESTYLE

Nikkarinvuoka on suosittu arkiruoka, jossa on kahta suomalaisille rakasta raaka-ainetta: perunaa ja makkaraa.

  • Kokonaisvalmistusaika: 60 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 5 tomaattia
  • 2 isoa sipulia
  • 500 g lenkkimakkaraa
  • 5 dl ruokakermaa
  • 2-3 kananmunaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1-2 tl chilihiutaleita
  • 200 g juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Keitä perunat kuorineen tai käytä edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita.
  2. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
  4. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi.
  5. Poista makkarasta keinosuoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  6. Laita viipaleet pystyasentoon vuokaan vuorotellen.
  7. Sekoita ruokakerma, kananmunat, suola, chilihiutaleet ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan.
  8. Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja liemi hyytynyt.

VINKKI: Voit tuunailla reseptiä vaihtamalla kerman erilaisiin maustettuihin kermoihin ja lisäämällä halutessasi joukkoon erilaisia kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Makkaran kanssa kannattaa kokeilla perinteisen persiljan lisäksi myös esimerkiksi rakuunaa, rosmariinia ja salviaa. Kokeile myös erilaisia makkaroita lenkkimakkaran tilalle.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata