Nikkarin vuoka

nikkarin-pata-2-230309_Z723640-Edit-large
Nikkarin vuoka on arkiruokaklassikko. MTV

Nikkarinvuoka on suosittu arkiruoka, jossa on kahta suomalaisille rakasta raaka-ainetta: perunaa ja makkaraa.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 5 tomaattia
  • 2 isoa sipulia
  • 500 g lenkkimakkaraa
  • 5 dl ruokakermaa
  • 2-3 kananmunaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 1-2 tl chilihiutaleita
  • 200 g juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Keitä perunat kuorineen tai käytä edelliseltä aterialta ylijääneitä perunoita.
  2. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  3. Leikkaa tomaatit viipaleiksi.
  4. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi.
  5. Poista makkarasta keinosuoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  6. Laita viipaleet pystyasentoon vuokaan vuorotellen.
  7. Sekoita ruokakerma, kananmunat, suola, chilihiutaleet ja juustoraaste keskenään ja kaada vuokaan.
  8. Kypsennä 200 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja liemi hyytynyt.

VINKKI: Voit tuunailla reseptiä vaihtamalla kerman erilaisiin maustettuihin kermoihin ja lisäämällä halutessasi joukkoon erilaisia kuivattuja tai tuoreita yrttejä. Makkaran kanssa kannattaa kokeilla perinteisen persiljan lisäksi myös esimerkiksi rakuunaa, rosmariinia ja salviaa. Kokeile myös erilaisia makkaroita lenkkimakkaran tilalle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!