Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Appelsiininmakuinen porkkana-broilerikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä herkullisessa ja kauniissa keitossa yhdistyvät makeus ja kirpeys, lämpö ja raikkaus. Lisäksi se sisältää runsaasti arvokasta C-vitamiinia. Valmistukseen tarvitset yleiskoneen tai sauvasekoittimen.

4 annosta

  • 1 dl pastaa, esimerkiksi pipe rigatea
  • 250 g grillattua broileria
  • 4 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 1/4 litraa kanalientä
  • 1-1½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja sipuli. Viipaloi porkkanat ja hienonna sipuli. Kuullota porkkanoita ja sipulia öljyssä samassa padassa, jossa aiot valmistaa keiton. Kaada joukkoon kanaliemi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

2. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla ja soseuta tasaiseksi. Leikkaa broilerinliha pieniksi paloiksi. Kuumenna sosekeitto kiehuvaksi ja lisää joukkoon broilerinpalat.

3. Purista appelsiinimehu. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää vastakeitetty pasta keittoon. Lisää keittoon myös vastapuristettu appelsiinimehu ja sekoita.

Tuoreimmat aiheesta

Kanakeitto