Appelsiininmakuinen porkkana-broilerikeitto
Tässä herkullisessa ja kauniissa keitossa yhdistyvät makeus ja kirpeys, lämpö ja raikkaus. Lisäksi se sisältää runsaasti arvokasta C-vitamiinia. Valmistukseen tarvitset yleiskoneen tai sauvasekoittimen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 1 dl pastaa, esimerkiksi pipe rigatea
- 250 g grillattua broileria
- 4 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 1/4 litraa kanalientä
- 1-1½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
- 1/4 tl cayennepippuria
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja sipuli. Viipaloi porkkanat ja hienonna sipuli. Kuullota porkkanoita ja sipulia öljyssä samassa padassa, jossa aiot valmistaa keiton. Kaada joukkoon kanaliemi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
2. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla ja soseuta tasaiseksi. Leikkaa broilerinliha pieniksi paloiksi. Kuumenna sosekeitto kiehuvaksi ja lisää joukkoon broilerinpalat.
3. Purista appelsiinimehu. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää vastakeitetty pasta keittoon. Lisää keittoon myös vastapuristettu appelsiinimehu ja sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa