Appelsiininmakuinen porkkana-broilerikeitto

Tässä herkullisessa ja kauniissa keitossa yhdistyvät makeus ja kirpeys, lämpö ja raikkaus. Lisäksi se sisältää runsaasti arvokasta C-vitamiinia. Valmistukseen tarvitset yleiskoneen tai sauvasekoittimen.

4 annosta

  • 1 dl pastaa, esimerkiksi pipe rigatea
  • 250 g grillattua broileria
  • 4 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 1/4 litraa kanalientä
  • 1-1½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • suolaa ja mustapippuria
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori porkkanat ja sipuli. Viipaloi porkkanat ja hienonna sipuli. Kuullota porkkanoita ja sipulia öljyssä samassa padassa, jossa aiot valmistaa keiton. Kaada joukkoon kanaliemi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

2. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla ja soseuta tasaiseksi. Leikkaa broilerinliha pieniksi paloiksi. Kuumenna sosekeitto kiehuvaksi ja lisää joukkoon broilerinpalat.

3. Purista appelsiinimehu. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää vastakeitetty pasta keittoon. Lisää keittoon myös vastapuristettu appelsiinimehu ja sekoita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.