Appelsiininmakuinen porkkana-broilerikeitto
Tässä herkullisessa ja kauniissa keitossa yhdistyvät makeus ja kirpeys, lämpö ja raikkaus. Lisäksi se sisältää runsaasti arvokasta C-vitamiinia. Valmistukseen tarvitset yleiskoneen tai sauvasekoittimen.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 1 dl pastaa, esimerkiksi pipe rigatea
- 250 g grillattua broileria
- 4 porkkanaa
- 1 sipuli
- 1 1/4 litraa kanalientä
- 1-1½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
- 1/4 tl cayennepippuria
- suolaa ja mustapippuria
- oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori porkkanat ja sipuli. Viipaloi porkkanat ja hienonna sipuli. Kuullota porkkanoita ja sipulia öljyssä samassa padassa, jossa aiot valmistaa keiton. Kaada joukkoon kanaliemi ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
2. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla ja soseuta tasaiseksi. Leikkaa broilerinliha pieniksi paloiksi. Kuumenna sosekeitto kiehuvaksi ja lisää joukkoon broilerinpalat.
3. Purista appelsiinimehu. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja lisää vastakeitetty pasta keittoon. Lisää keittoon myös vastapuristettu appelsiinimehu ja sekoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka