Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammas-vihanneskeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maapähkinävoi ja sitruuna antavat tälle keitolle erilaisen ja jännittävän maun. Keiton valmistus on helppoa teho- tai sauvasekoittimella. Resepti on kotimaista alkuperää.

4 annosta

  • 500 g lampaanlapaa luineen
  • 1½ litraa vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 keskikokoista porkkanaa
  • 1 iso lohko kaalia
  • 100 g tuoreita vihreitä papuja
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä
  • suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Laita liha pataan ja kaada päälle vettä. Kiehauta ja kuori vaahto huolellisesti pinnalta. Lisää suola ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla puoli tuntia.

2. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Paloittele kaali ja pavut. Kuori valkosipuli. Lisää vihannekset ja kuoritut valkosipulinkynnet pataan ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.

3. Nosta liha padasta, irrota liha luusta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kaada talteen puolet liemestä. Soseuta vihannekset lopun liemen kanssa. Laimenna vihannessose Talteen otetulla liemellä sopivan paksuiseksi keitoksi. Sekoita joukkoon liha, maapähkinävoi, sitruunamehu ja riisi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto