Ohrakeitto

Tämä keitto muistuttaa hieman gulassikeittoa. Voit tehdä sen bulgarista eli vehnärouheesta, tattarirouheesta, kuorimattomasta riisistä tai kuten tässä, ohrasuurimoista. Huomaa, että ohrasuurimot turpoavat. Keitto saattaa siis kaivata laimentamista vielä vetäydyttyäänkin.

4 annosta

  • 2 dl ohrasuurimoita
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 1 purjo
  • 1-2 litraa kasvislientä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 kukkakaalin “nuppu”

Valmistusohje

1. Puhdista, kuori ja viipaloi porkkana, sipuli, paprika, kukkakaali ja purjo. Kuori valkosipuli. Kuullota vihannekset tilkkasessa öljyä reilunkokoisessa kattilassa. Huuhtele ohrasuurimot ja lisää ne kattilaan. Purista sekaan valkosipuli.

2. Sekoita joukkoon paprikajauhe ja tomaattipyree. Kaada joukkoon litra kasvislientä. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 30-45 minuuttia tai kunnes ohra on tarpeeksi pehmeää.

3. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa lisää kasvisliemellä. Ripota päälle pari tippaa oliiviöljyä ja tuoreita yrttejä tai purjoa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.