Arabialaissävyinen makea leipävanukas, um-ali

David sanoo olevansa huono mittaaja. Hän väittää myös, ettei ole oikein jälkiruokienkaan taitaja. Tämä resepti on kuitenkin helppotekoinen ja maittava. Hän on oppinut sen Jordaniassa. Um-ali tarkoittaa jumalan äitiä.

4 hengelle

  • 1 päivänvanha leipä pieniksi paloiksi leikattuna
  • 1/2 kuppia pinjansiemeniä, paahdettuina
  • 1/2 kuppia rusinoita
  • 3 kuppia maitoa
  • 1 kuppi 35-prosenttista vispikermaa
  • 4 ruokalusikallista hunajaa
  • päälle kanelia

Valmistusohje

Tee näin:

- Kaada kerma ja maito kuumennettuun kattilaan. Kiehauta.

- Sekoita joukkoon hunaja ja poista kattila levyltä.

- Laita leivänpalat uuninkestävään asiaan ja ripottele päälle pinajansiemenet ja rusinat.

- Kaada lämmitetty kermamaitoseos leivänpalasten päälle ja ripottele pinnalle kanelia.

- Vie astia esilämmitettyyn uuniin 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.