Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Arabialaissävyinen makea leipävanukas, um-ali

Julkaistu 18.02.2013 00:00

David sanoo olevansa huono mittaaja. Hän väittää myös, ettei ole oikein jälkiruokienkaan taitaja. Tämä resepti on kuitenkin helppotekoinen ja maittava. Hän on oppinut sen Jordaniassa. Um-ali tarkoittaa jumalan äitiä.

4 hengelle

  • 1 päivänvanha leipä pieniksi paloiksi leikattuna
  • 1/2 kuppia pinjansiemeniä, paahdettuina
  • 1/2 kuppia rusinoita
  • 3 kuppia maitoa
  • 1 kuppi 35-prosenttista vispikermaa
  • 4 ruokalusikallista hunajaa
  • päälle kanelia

Valmistusohje

Tee näin:

- Kaada kerma ja maito kuumennettuun kattilaan. Kiehauta.

- Sekoita joukkoon hunaja ja poista kattila levyltä.

- Laita leivänpalat uuninkestävään asiaan ja ripottele päälle pinajansiemenet ja rusinat.

- Kaada lämmitetty kermamaitoseos leivänpalasten päälle ja ripottele pinnalle kanelia.

- Vie astia esilämmitettyyn uuniin 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas