Arabialaissävyinen makea leipävanukas, um-ali
David sanoo olevansa huono mittaaja. Hän väittää myös, ettei ole oikein jälkiruokienkaan taitaja. Tämä resepti on kuitenkin helppotekoinen ja maittava. Hän on oppinut sen Jordaniassa. Um-ali tarkoittaa jumalan äitiä.
4 hengelle
- 1 päivänvanha leipä pieniksi paloiksi leikattuna
- 1/2 kuppia pinjansiemeniä, paahdettuina
- 1/2 kuppia rusinoita
- 3 kuppia maitoa
- 1 kuppi 35-prosenttista vispikermaa
- 4 ruokalusikallista hunajaa
- päälle kanelia
Valmistusohje
Tee näin:
- Kaada kerma ja maito kuumennettuun kattilaan. Kiehauta.
- Sekoita joukkoon hunaja ja poista kattila levyltä.
- Laita leivänpalat uuninkestävään asiaan ja ripottele päälle pinajansiemenet ja rusinat.
- Kaada lämmitetty kermamaitoseos leivänpalasten päälle ja ripottele pinnalle kanelia.
- Vie astia esilämmitettyyn uuniin 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti