Sulttaanikakku
Emme tiedä, pitikö sulttaani tästä kakusta vai ei. Luultavasti tämä klassinen ja pehmeä kakku on saanut nimensä sulttaanirusinoista.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 kakkuun
- 200 g margariinia
- 2 ½ dl kidesokeria
- 4 kananmunaa
- 2 dl kivettömiä rusinoita
- 50 g hienonnettua mantelia
- 50 g hienonnettua appelsiininkuorta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita margariini ja sokeri valkoiseksi.
2. Lisää munat yksi kerrallaan.
3. Yhdistä hedelmät, pähkinät, jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti