Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sulttaanikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Emme tiedä, pitikö sulttaani tästä kakusta vai ei. Luultavasti tämä klassinen ja pehmeä kakku on saanut nimensä sulttaanirusinoista.

1 kakkuun

  • 200 g margariinia
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kivettömiä rusinoita
  • 50 g hienonnettua mantelia
  • 50 g hienonnettua appelsiininkuorta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita margariini ja sokeri valkoiseksi.

2. Lisää munat yksi kerrallaan.

3. Yhdistä hedelmät, pähkinät, jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan.

4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku