Sulttaanikakku

Emme tiedä, pitikö sulttaani tästä kakusta vai ei. Luultavasti tämä klassinen ja pehmeä kakku on saanut nimensä sulttaanirusinoista.

1 kakkuun

  • 200 g margariinia
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kivettömiä rusinoita
  • 50 g hienonnettua mantelia
  • 50 g hienonnettua appelsiininkuorta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita margariini ja sokeri valkoiseksi.

2. Lisää munat yksi kerrallaan.

3. Yhdistä hedelmät, pähkinät, jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaan.

4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 1 tunti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.