Omenalimppu
Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 dl omenatäysmehua
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 25 g hiivaa
- 1.5 tl suolaa
- 0.5 tl kuivattua inkivääriä
- 1 dl rusinoita
- 0.75 dl siirappia
- 0.5 kpl sitruunan kuorta
- 2 dl ruisjauhoja
- 1 dl tattarijauhoja
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 3 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
- 0.5 dl pellavansiemenrouhetta
- 1 dl rypsiöljyä
Valmistusohje
Lämmitä mehu ja maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva.
Lisää suola, inkivääri, rusinat, siirappi ja sitruunanpuolikkaan kuori.
Alusta jauhot ja siemenet huolella vähitellen taikinaan.
Lisää lopuksi öljy.
Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Vaivaa taikinaa hetki ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun (tai silikoniseen) pitkulaiseen leipävuokaan. Anna kohota vielä noin 20 minuuttia.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele leipä ja kypsennä uunin alatasossa noin 40 minuuttia.
VINKKI: Anna limpun jäähtyä vuoassaan ja leikkaa vasta täysin jäähtyneenä. Näin leipä ei murene niin helposti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku