Avokadoa ja savusilakkahöystöä
Tämän suussa sulavan alkuruoan voit valmistella hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Pari tuntia jääkaapissa vain parantaa ruoan makua! Halkaise avokadot juuri ennen tarjoilua tummumisen välttämiseksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 3 savusilakkaa
- 4 kovaksi keitettyä munaa
- 1 rkl maitoa
- ½ tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
- ½ tl chilijauhetta
- 1 rkl limetti- tai sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 4 avokadoa
- limettiä tai sitruunaa
Valmistusohje
1. Perkaa savusilakat ja soseuta haarukalla. Kuori munat, erottele valkuaiset keltuaisista ja hienonna valkuaiset.
2. Soseuta keltuaiset ja sekoitta joukkoon maito, suola, sokeri, chilijauhe sekä limetti- tai sitruunamehu. Lisää öljy vähän kerrallaan. Lisää joukkoon myös savusilakat ja munanvalkuaiset. Voit tehdä ruoan valmiiksi tähän asti.
3. Halkaise avokadot juuri ennen tarjoilua ja poista kivet. Pane puolikkailla reilu lusikallinen savusilkkahöystöä ja koristele annokset limetinpuolikkailla tai sitruunalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka