Savukalalla täytetyt avokadot
Ghanalainen ruokalaji sopii hyvin alkuruoaksi. Voit tehdä sen hyvissä ajoin etukäteen, sillä kalatahna vain paranee, kun se saa seistä jääkkaapissa muutamia tunteja. Avokadot sen sijaan halkaistaan juuri ennen tarjoilua, etteivät ne tummu.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton
4 hengelle
- 250 g savustettua, perattua kalaa
- 4 kovaksi keitettyä munaa
- 1 rkl maitoa
- 2 maustemittaa suolaa
- 1 maustemitta sokeria
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 rkl puristettua limetti- tai sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 4 avokadoa
- limetti- tai sitruunalohkoja
Valmistusohje
1. Kuori munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna valkuaiset.
2. Survo haarukalla keltuaiset massaksi, johon sekoitat maidon, suolan, sokerin, chilijauheen ja sitrusmehun. Lisää massaan öljy pikkuhiljaa ja sekoita sitten savukalan ja valkuaishakkeen kanssa yhteen tahnaksi. Tähän asti voit tehdä etukäteen.
3. Halkaise avokadot juuri ennen tarjoilua. Poista kivet ja pirskota pinnoille hieman sitrusmehua. Jaa kunkin avokadopuolikkaan syvennykseen reilu nokare savukalatahnaa. Tarjoile limetti- tai sitruunalohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka