Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Savukalalla täytetyt avokadot

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ghanalainen ruokalaji sopii hyvin alkuruoaksi. Voit tehdä sen hyvissä ajoin etukäteen, sillä kalatahna vain paranee, kun se saa seistä jääkkaapissa muutamia tunteja. Avokadot sen sijaan halkaistaan juuri ennen tarjoilua, etteivät ne tummu.

4 hengelle

  • 250 g savustettua, perattua kalaa
  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 rkl maitoa
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 1 maustemitta sokeria
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1 rkl puristettua limetti- tai sitruunamehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 avokadoa
  • limetti- tai sitruunalohkoja

Valmistusohje

1. Kuori munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset. Hienonna valkuaiset.

2. Survo haarukalla keltuaiset massaksi, johon sekoitat maidon, suolan, sokerin, chilijauheen ja sitrusmehun. Lisää massaan öljy pikkuhiljaa ja sekoita sitten savukalan ja valkuaishakkeen kanssa yhteen tahnaksi. Tähän asti voit tehdä etukäteen.

3. Halkaise avokadot juuri ennen tarjoilua. Poista kivet ja pirskota pinnoille hieman sitrusmehua. Jaa kunkin avokadopuolikkaan syvennykseen reilu nokare savukalatahnaa. Tarjoile limetti- tai sitruunalohkojen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty avokado