Vastasavustettua savusilakkaa ja amerikkalaista salaattia
Saat savusilakat maistumaan vastasavustetuilta lämmittämällä niitä katajanhavuilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 savusilakkaa
- 4 omenaa
- 1 pieni purjo
- 1 fenkoli
- 3 porkkanaa
- 1 dl hienonnettuja hasselpähkinöitä
Kastike
- 1 ½ rkl ruokaöljyä
- 1 ½ rkl vettä
- 1 ½ rkl puristettua sitruunamehua tai viinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Raasta omenat ja porkkanat karkeasti. Suikaloi purjo ja fenkoli. Hienonna pähkinät. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.
2. Elleivät savusilakat ole vastasavustettuja, voit lämmittää ne ritilällä uunissa. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Laita mielellään uunin pohjalle uunipannuun hieman katajanhavuja saadaksesi kaloihin lisää hienoa makua.
3. Tarjoile lämpimän patongin tai paahtoleivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä