Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vastasavustettua savusilakkaa ja amerikkalaista salaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Saat savusilakat maistumaan vastasavustetuilta lämmittämällä niitä katajanhavuilla.

Neljälle

  • 8 savusilakkaa
  • 4 omenaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 fenkoli
  • 3 porkkanaa
  • 1 dl hienonnettuja hasselpähkinöitä

Kastike

  • 1 ½ rkl ruokaöljyä
  • 1 ½ rkl vettä
  • 1 ½ rkl puristettua sitruunamehua tai viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Raasta omenat ja porkkanat karkeasti. Suikaloi purjo ja fenkoli. Hienonna pähkinät. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Sekoita kastike ja kaada salaatin päälle.

2. Elleivät savusilakat ole vastasavustettuja, voit lämmittää ne ritilällä uunissa. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Laita mielellään uunin pohjalle uunipannuun hieman katajanhavuja saadaksesi kaloihin lisää hienoa makua.

3. Tarjoile lämpimän patongin tai paahtoleivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Savukalasalaatti