Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kylmä avokado-katkarapukeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Alkuruokana tarjottava kylmä keitto on erinomainen aloitus juhla-aterialle. Maultaan mieto ja kaunis avokado on täydellinen pari katkaravuille.

4 annosta

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 pienen sitruunan mehu
  • 2 dl kylmää, vahvaa kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1/4 tl currya
  • 12 katkarapua
  • hieman vihanneskrassia

Valmistusohje

1. Kuori avokadot, poista kivi ja paloittele hedelmäliha. Soseuta palat yleiskoneella tai sauvasekoittimella.

2. Lisää kanaliemi, sitruunamehu ja kerma ja jatka sekoittamista 15-20 sekuntia. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja ripauksella currya.

3. Anna keiton vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Koristele kuorituilla katkaravuilla ja vihanneskranssin tai persiljan oksilla ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukeitto