Kylmä avokado-katkarapukeitto
Alkuruokana tarjottava kylmä keitto on erinomainen aloitus juhla-aterialle. Maultaan mieto ja kaunis avokado on täydellinen pari katkaravuille.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 2 kypsää avokadoa
- 1 pienen sitruunan mehu
- 2 dl kylmää, vahvaa kanalientä
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
- 1/4 tl currya
- 12 katkarapua
- hieman vihanneskrassia
Valmistusohje
1. Kuori avokadot, poista kivi ja paloittele hedelmäliha. Soseuta palat yleiskoneella tai sauvasekoittimella.
2. Lisää kanaliemi, sitruunamehu ja kerma ja jatka sekoittamista 15-20 sekuntia. Mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja ripauksella currya.
3. Anna keiton vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua. Koristele kuorituilla katkaravuilla ja vihanneskranssin tai persiljan oksilla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka