Avokadokeittoa, paistettua lohta ja platanosipsiä
28.1. Top Chef-voittaja Kira Weckman loihti tiistaina Makuja-osiossa herkullisen alkupalakattauksen.
Avokadokeitto
- 1 pieni shalottisipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3,0 dl kasvislientä
- 2 kpl kypsää avokadoa
- puolikkaan sitruunan mehu
- puolikkaan limen mehu
- hienoa merisuolaa
- 0,5 dl ranskankermaa
- tuoretta chiliä
- tuoretta korianteria
Paahdettu lohi
- 100g tuoretta lohta
- hienoa merisuolaa
- mustapippuria
- limen mehua
Platanosipsit
- 4dl rypsiöljyä
- 1 kpl vihreää ruokabanaania (platano)
- Hienoa merisuolaa maustamiseen
Valmistusohje
Avokadokeitto:
Kuullota shalottisipuli oliiviöljyssä. Lisää kasvisliemi ja hauduta hetken aikaa. Lisää avokado ja situunan mehu. Mausta suolalla. Soseuta sileäksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku! Tarjoile keitto kylmänä tai haaleana paahdetun lohen ja ranskankerman kera. Keiton lisukkeena voi tarjota tuoretta chiliä ja korianteria.
Paahdettu lohi:
Leikkaa lohi nahattomiksi annospaloiksi. Paahda lohipalat kuumalla pannulla, mausta kalan pinta limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Kääri paahdetut lohipalat kelmun sisään hetkeksi vetäytymään. Tarjoile lämmin lohi avokadokeiton ja rapeiden platanosipsien kera.
Platanosipsit:
Kuumenna rypsiöljy kattilasta friteeraamista varten. Ei täydellä teholla jottei öljy kuumene liikaa! Kuori ja viipaloi platano ohuiksi suikaleiksi. Friteeraa platanosiivut öljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valuta friteeratut platanosipsit talouspaperin päällä ja mausta hienolla merisuolalla kun ovat vielä lämpimiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku