Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Avokadokeittoa, paistettua lohta ja platanosipsiä

Julkaistu 27.01.2014 15:03

28.1. Top Chef-voittaja Kira Weckman loihti tiistaina Makuja-osiossa herkullisen alkupalakattauksen.

Avokadokeitto

  • 1 pieni shalottisipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3,0 dl kasvislientä
  • 2 kpl kypsää avokadoa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • puolikkaan limen mehu
  • hienoa merisuolaa
  • 0,5 dl ranskankermaa
  • tuoretta chiliä
  • tuoretta korianteria

Paahdettu lohi

  • 100g tuoretta lohta
  • hienoa merisuolaa
  • mustapippuria
  • limen mehua

Platanosipsit

  • 4dl rypsiöljyä
  • 1 kpl vihreää ruokabanaania (platano)
  • Hienoa merisuolaa maustamiseen

Valmistusohje

Avokadokeitto:

Kuullota shalottisipuli oliiviöljyssä. Lisää kasvisliemi ja hauduta hetken aikaa. Lisää avokado ja situunan mehu. Mausta suolalla. Soseuta sileäksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku! Tarjoile keitto kylmänä tai haaleana paahdetun lohen ja ranskankerman kera. Keiton lisukkeena voi tarjota tuoretta chiliä ja korianteria.

Paahdettu lohi:

Leikkaa lohi nahattomiksi annospaloiksi. Paahda lohipalat kuumalla pannulla, mausta kalan pinta limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Kääri paahdetut lohipalat kelmun sisään hetkeksi vetäytymään. Tarjoile lämmin lohi avokadokeiton ja rapeiden platanosipsien kera.

Platanosipsit:

Kuumenna rypsiöljy kattilasta friteeraamista varten. Ei täydellä teholla jottei öljy kuumene liikaa! Kuori ja viipaloi platano ohuiksi suikaleiksi. Friteeraa platanosiivut öljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valuta friteeratut platanosipsit talouspaperin päällä ja mausta hienolla merisuolalla kun ovat vielä lämpimiä.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto