Avokadokeitto:
Kuullota shalottisipuli oliiviöljyssä. Lisää kasvisliemi ja hauduta hetken aikaa. Lisää avokado ja situunan mehu. Mausta suolalla. Soseuta sileäksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarkista maku! Tarjoile keitto kylmänä tai haaleana paahdetun lohen ja ranskankerman kera. Keiton lisukkeena voi tarjota tuoretta chiliä ja korianteria.
Paahdettu lohi:
Leikkaa lohi nahattomiksi annospaloiksi. Paahda lohipalat kuumalla pannulla, mausta kalan pinta limen mehulla, suolalla ja pippurilla. Kääri paahdetut lohipalat kelmun sisään hetkeksi vetäytymään. Tarjoile lämmin lohi avokadokeiton ja rapeiden platanosipsien kera.
Platanosipsit:
Kuumenna rypsiöljy kattilasta friteeraamista varten. Ei täydellä teholla jottei öljy kuumene liikaa! Kuori ja viipaloi platano ohuiksi suikaleiksi. Friteeraa platanosiivut öljyssä rapeiksi ja kullanruskeiksi. Valuta friteeratut platanosipsit talouspaperin päällä ja mausta hienolla merisuolalla kun ovat vielä lämpimiä.