Uunilohi itämaisittain kuorrutettuna

Lohifilee saa hunnukseen ihania itämaisia makuja mm. chilistä ja inkivääristä! Uunipannulla kypsyvät myös lisukkeeksi kesäkurpitsa ja punasipuli. Ohjeesta riittää 6 ruokailijalle. Energiapitoisuus: 324 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 900 g lohifileetä
  • 1 tl merisuolaa
  • 1-2 kpl tuoretta chiliä
  • 75 g salottisipulia
  • tuoretta inkivääriä
  • 4 kynttä valkosipulia
  • 0.5 dl limen mehua ja kuorta
  • 0.5 dl tuoretta korianteria

Lisäksi

  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 300 g punasipulia

Valmistusohje

Nosta lohifilee sopivan kokoiseen vuokaan tai leivinpaperoidulle uunipellille. Mausta suolalla.

Halkaise chili ja poista siemenet. Jos chili on miedon tuntuinen ja pidät chilistä, käytä 2 kappaletta. Leikkaa chili pitkittäin suikaleiksi ja ne edelleen pieniksi paloiksi. Nosta kulhoon.

Silppua salottisipulit pieneksi. Raasta tai silppua kuorittu tuore inkivääri joukkoon. Lisää valkosipulit puristettuna tai pienenä silppuna. Sekoita joukkoon limen mehu ja halutessasi raastettua kuorta (pese lime hyvin ennen raastamista). Voit hienontaa mausteet myös morttelissa.

Sekoita joukkoon lopuksi hienonnettu korianteri tai sen tilalla persilja. Levitä seos lohifileen päälle.

Lisää uunipannulle kypsymään myös kesäkurpitsaviipaleen puolikkaat ja punasipulia suikaloituna.

Kypsennä 180 asteessa uunin keskiosassa tai toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!