Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Avokadoperhoset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tällä alkupalalla taiteellisesti lahjakas kotikokki voi hämmästyttää päivällisvieraita.

4 annosta

  • 5 rkl muikun mätiä
  • 2 avokadoa
  • 4 rkl hienonnettua punasipulia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 4 sitruunalohkoa
  • 8 ruohosipulin vartta

Tarjoiluun

  • 4 viipaletta paahtoleipää

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna punasipuli. Ota esille neljä lautasta. Muotoile muikun mädistä neljä munan muotoista palloa ja aseta ne lautasille.

2. Halkaise avokadot pituussuunnassa. Poista kivi ja kuori puolikkaat varovasti. Leikkaa puolikkaat poikittaissuunnassa erittäin ohuiksi siivuiksi. Asettele siivuilta viuhkan muotoiset siivet mätipallon molemmille puolille.

3. Asettele punasipulia mätipallon alapuolelle ja lusikoi sipulin molemmille puolille nokare kermaviiliä. Koristele sitruunalohkolla ja aseta ruohosipulin varret tuntosarviksi. Paahda leivät ja tarjoa erikseen.

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala