Avokadoperhoset
Tällä alkupalalla taiteellisesti lahjakas kotikokki voi hämmästyttää päivällisvieraita.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 5 rkl muikun mätiä
- 2 avokadoa
- 4 rkl hienonnettua punasipulia
- 1 dl kermaviiliä
- 4 sitruunalohkoa
- 8 ruohosipulin vartta
Tarjoiluun
- 4 viipaletta paahtoleipää
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna punasipuli. Ota esille neljä lautasta. Muotoile muikun mädistä neljä munan muotoista palloa ja aseta ne lautasille.
2. Halkaise avokadot pituussuunnassa. Poista kivi ja kuori puolikkaat varovasti. Leikkaa puolikkaat poikittaissuunnassa erittäin ohuiksi siivuiksi. Asettele siivuilta viuhkan muotoiset siivet mätipallon molemmille puolille.
3. Asettele punasipulia mätipallon alapuolelle ja lusikoi sipulin molemmille puolille nokare kermaviiliä. Koristele sitruunalohkolla ja aseta ruohosipulin varret tuntosarviksi. Paahda leivät ja tarjoa erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa