Lohi-kampasimpukkacarpaccio
Tämä on oikein ylellinen alkuruoka, jonka voi myös tarjoilla kevyenä illallisena. Lohi pitää pakastaa vuorokauden ajan ennen syömistä. Tarjoile ranskankerman kanssa, eri kulhosta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 12 isoa kampasimpukkaa
- 1 punasipuli
- erilaisia salaatteja
- 200 g raakaa lohta paperinohuina viipaleina
- 100 g muikunmätiä
Kastike
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- ½ rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- crème fraichea (ranskankermaa)
Valmistusohje
1. Sekoita oliiviöljy, soija, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Ota kastikkeesta kolmannes sivuun penslausta varten ja kaada loput kulhoon. Hienonna punasipuli.
2. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja kääntele kastikkeen kera kulhossa. Tee lohesta ja salaatista neljä pientä leivosta lautasille. Ripottele suolaa ja pippuria kerrosten väliin.
3. Viipaloi kampasimpukat paperinohuesti. Laita ne päällimmäiseksi lautasille ja penslaa lopulla kastikkeella. Laita kylmään hetkeksi.
4. Ripottele päälle punasipulia, koristele muikunmädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku