Toast Skagen ravunpyrstöillä
Toast Skagen on klassikko, joka tavallisesti valmistetaan katkaravuista. Tässä versiossa käytämme ravunpyrstöjä katkarapujen sijaan. Toast on aina raikas aloitus päivälliselle.
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 4 rkl majoneesia
- 400 g ravunpyrstöjä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
- 80 g muikunmätiä
- 1 tl hienonnettua tilliä
Tarjoiluun
- 4 salaatinlehteä
- 4 sitruunalohkoa
- 1 tomaatti
- tillinoksia
Valmistusohje
1. Hienonna tilli, säästä muutama oksa koristeluun. Sekoita majoneesi, suola, pippuri ja tilli. Hienonna ravunpyrstöt ja lisää seokseen.
2. Ota leivistä pyöreät palat muoteilla ja paista ne kullanruskeiksi voissa.
3. Lohko tomaatti ja sitruuna. Levitä rapumajoneesi leipäviipaleille. Laita päälle nokare muikunmätiä. Koristele salaatilla, sitruunalla, tillillä ja tomaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa