Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Graavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

20.12.2012. Kokeile Antti Heikkilän karppaajille sopivaa joulureseptiä!

Graavilohi

  • 500 g lohta fileenä
  • 1 rkl merisuolaa
  • tilliä

Lisäksi

  • Smetanaa ja mätiä

Valmistusohje

1. Laita lohifileet voipaperin päälle. Ripottele mausteet tasaisesti kalan pintaan, paksumpaan päähän enemmän. Nosta fileet vastakkain nahkapuolet ulospäin ja kääri fileet tiukaksi paketiksi paperin sisään.

2. Laita lohipaketti kevyen painon alle jääkaappiin noin vuorokaudeksi. Käännä välillä.

3. Pyyhi tilli ja ylimääräinen suola lohen pinnasta ja leikkaa terävällä veitsellä vinottain ohuita viipaleita. Koristele tuoreella tillillä.

4. Tarjoa lohi mädin, smetanan ja mantelileipien kera. Mausteeksi sipulisilppua ja mustapippuria.

Tuoreimmat aiheesta

Alkupala