Graavilohta, mätiä ja smetanaa alkupalaksi
20.12.2012. Kokeile Antti Heikkilän karppaajille sopivaa joulureseptiä!
- Ruokavalio: Gluteeniton
Graavilohi
- 500 g lohta fileenä
- 1 rkl merisuolaa
- tilliä
Lisäksi
- Smetanaa ja mätiä
Valmistusohje
1. Laita lohifileet voipaperin päälle. Ripottele mausteet tasaisesti kalan pintaan, paksumpaan päähän enemmän. Nosta fileet vastakkain nahkapuolet ulospäin ja kääri fileet tiukaksi paketiksi paperin sisään.
2. Laita lohipaketti kevyen painon alle jääkaappiin noin vuorokaudeksi. Käännä välillä.
3. Pyyhi tilli ja ylimääräinen suola lohen pinnasta ja leikkaa terävällä veitsellä vinottain ohuita viipaleita. Koristele tuoreella tillillä.
4. Tarjoa lohi mädin, smetanan ja mantelileipien kera. Mausteeksi sipulisilppua ja mustapippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa