Avokadovoileipä
Kun sivelet avokadososetta leivänpäällykseksi, et tarvitse voita. Avokadovoileipä maistuu niin aamiaisella, välipalana kuin kevyenä lounaanakin. Ja on hyvää.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1/2 punainen paprika
- persiljaa
- 4 viipaletta ruisleipää
Avokadosose
- 2 avokadoa
- 1/2 sipulia hienonnettuna
- 1 tl limettimehua
- 1 tl korianteria hienonnettuna
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa paprika suikaleiksi. Nyppäise muutama pieni persiljanoksa koristeeksi.
2. Halkaise avokadot ja poista siemenet. Survo toinen avokado haarukalla soseeksi, leikkaa toinen pieniksi kuutioiksi. Yhdistä sose ja hake sekä puristettu mehu keskenään. Voit käyttää myös sitruunamehua ja/tai lisätä mehun määrää makusi mukaan.
3. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Silppua myös korianteri. Lisää silput sekä suola ja pippuri avokadososeeseen. Levitä seosta leiville ja koristele paprikasuikaleilla sekä persiljalla. Voit myös paahtaa leivät halutessasi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka