Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Avokadovoileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun sivelet avokadososetta leivänpäällykseksi, et tarvitse voita. Avokadovoileipä maistuu niin aamiaisella, välipalana kuin kevyenä lounaanakin. Ja on hyvää.

4 hengelle

  • 1/2 punainen paprika
  • persiljaa
  • 4 viipaletta ruisleipää

Avokadosose

  • 2 avokadoa
  • 1/2 sipulia hienonnettuna
  • 1 tl limettimehua
  • 1 tl korianteria hienonnettuna
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa paprika suikaleiksi. Nyppäise muutama pieni persiljanoksa koristeeksi.

2. Halkaise avokadot ja poista siemenet. Survo toinen avokado haarukalla soseeksi, leikkaa toinen pieniksi kuutioiksi. Yhdistä sose ja hake sekä puristettu mehu keskenään. Voit käyttää myös sitruunamehua ja/tai lisätä mehun määrää makusi mukaan.

3. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Silppua myös korianteri. Lisää silput sekä suola ja pippuri avokadososeeseen. Levitä seosta leiville ja koristele paprikasuikaleilla sekä persiljalla. Voit myös paahtaa leivät halutessasi.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisvoileipä