1. Huuhdo ja puhdista endiivit. Keitä niitä kevyesti suolatussa vedessä n. 10 minuuttia, kunnes ne ovat oikein pehmeitä. Valuta hyvin ja kuivaa pyyhkellä. Halkaise ne pituussuuntaan. Laita endiivipalat annosvuokiin niin että ne ovat kuin paksu seinä (tai rengas) jokaisessa vuoassa.
2. Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra liha teelusikalla. Muussaa karkeaksi tahnaksi, lisää sitruunamehu, tabasco ja hienonnettua ruohosipulia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Purista ylimääräinen vesi pois ja sulata liivate 1 rkl vettä kattilassa matalalla lämmöllä. Lisää 1 rkl avokadotahnaa liivatteeseen ja sekoita sitten avokadoliivate loppuun avokadotahnaan.
3. Asettele avokadotahnaa vuokien keskelle ja peitä muovikelmulla. Laita jääkaappiin. Viipaloi avokado koristeeksi. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja vesi. Kumoa timbaalivuoat ja koristele avokadoviipaleilla. Tiputtele päälle kastiketta.