Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo rapukeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän rapukeiton teet yksinkertaisesti valmiista hummerifondista ja liemeen säilötyistä ravunpyrstöistä. Yksinkertainen, mutta erittäin elegantti alkuruoka.

Neljälle

  • 2 salottisipulia
  • ½ fenkolia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 6 dl hummerifondia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl tillinsiemeniä
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 300 g ravunpyrstöjä
  • 1 nippu tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Puhdista ja suikaloi fenkoli. Kuullota silput öljyssä ja lisää hummerifondi, viini, kerma ja tillinsiemenet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.

2 Siivilöi keitto ja kaada lämpimille lautasille. Koristele ravunpyrstöillä ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto