Helppo rapukeitto

Tämän rapukeiton teet yksinkertaisesti valmiista hummerifondista ja liemeen säilötyistä ravunpyrstöistä. Yksinkertainen, mutta erittäin elegantti alkuruoka.

Neljälle

  • 2 salottisipulia
  • ½ fenkolia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 6 dl hummerifondia
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl tillinsiemeniä
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 300 g ravunpyrstöjä
  • 1 nippu tilliä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Puhdista ja suikaloi fenkoli. Kuullota silput öljyssä ja lisää hummerifondi, viini, kerma ja tillinsiemenet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.

2 Siivilöi keitto ja kaada lämpimille lautasille. Koristele ravunpyrstöillä ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!