Helppo rapukeitto
Tämän rapukeiton teet yksinkertaisesti valmiista hummerifondista ja liemeen säilötyistä ravunpyrstöistä. Yksinkertainen, mutta erittäin elegantti alkuruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 salottisipulia
- ½ fenkolia
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 6 dl hummerifondia
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl tillinsiemeniä
- 1 rkl öljyä
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 300 g ravunpyrstöjä
- 1 nippu tilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna salottisipulit. Puhdista ja suikaloi fenkoli. Kuullota silput öljyssä ja lisää hummerifondi, viini, kerma ja tillinsiemenet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
2 Siivilöi keitto ja kaada lämpimille lautasille. Koristele ravunpyrstöillä ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku