Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äyriäispasteijat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ihanat pasteijat sopivat alkuruoaksi, tai esimerkiksi parsa- tai purjokeiton lisukkeeksi. Pasteijat voit täyttää etukäteen ja laittaa jääkaappiin odottamaan, sitten paistaa ne juuri ennen tarjoilua.

8 kpl

  • 1 satsi piirastaikinaa

Täyte

  • 2 ½ rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl simpukkalientä + maitoa
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 300 g kuorittuja katkarapuja, karkeasti hienonnettuja
  • 2 rkl hienonnettua tilli
  • 1 munankeltuainen
  • 1 kananmuna
  • juustoraastetta
  • suolaa
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Valmista piirastaikina. Vuoraa sillä pasteijavuokia ja laita ne kylmään.

2. Paista margariinia ja jauhoja, lisää nestettä kunnes saat sopivanpaksuisen muhennoksen, mausta ja keitä 5 minuuttia. Kääntele mukaan simpukat, katkaravut ja tilli. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan keltuainen.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Täytä vuoat jäähtyneellä muhennoksella. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä taikinapyörällä suikaleita ja koristele pasteijat, penslaa munalla. Paista pellillä uunissa 20-25 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Pasteijat