Äyriäispasteijat
Nämä ihanat pasteijat sopivat alkuruoaksi, tai esimerkiksi parsa- tai purjokeiton lisukkeeksi. Pasteijat voit täyttää etukäteen ja laittaa jääkaappiin odottamaan, sitten paistaa ne juuri ennen tarjoilua.
8 kpl
- 1 satsi piirastaikinaa
Täyte
- 2 ½ rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl simpukkalientä + maitoa
- 1 prk simpukoita vedessä
- 300 g kuorittuja katkarapuja, karkeasti hienonnettuja
- 2 rkl hienonnettua tilli
- 1 munankeltuainen
- 1 kananmuna
- juustoraastetta
- suolaa
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Valmista piirastaikina. Vuoraa sillä pasteijavuokia ja laita ne kylmään.
2. Paista margariinia ja jauhoja, lisää nestettä kunnes saat sopivanpaksuisen muhennoksen, mausta ja keitä 5 minuuttia. Kääntele mukaan simpukat, katkaravut ja tilli. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan keltuainen.
3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Täytä vuoat jäähtyneellä muhennoksella. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä taikinapyörällä suikaleita ja koristele pasteijat, penslaa munalla. Paista pellillä uunissa 20-25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa