Äyriäispasteijat

Nämä ihanat pasteijat sopivat alkuruoaksi, tai esimerkiksi parsa- tai purjokeiton lisukkeeksi. Pasteijat voit täyttää etukäteen ja laittaa jääkaappiin odottamaan, sitten paistaa ne juuri ennen tarjoilua.

8 kpl

  • 1 satsi piirastaikinaa

Täyte

  • 2 ½ rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl simpukkalientä + maitoa
  • 1 prk simpukoita vedessä
  • 300 g kuorittuja katkarapuja, karkeasti hienonnettuja
  • 2 rkl hienonnettua tilli
  • 1 munankeltuainen
  • 1 kananmuna
  • juustoraastetta
  • suolaa
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Valmista piirastaikina. Vuoraa sillä pasteijavuokia ja laita ne kylmään.

2. Paista margariinia ja jauhoja, lisää nestettä kunnes saat sopivanpaksuisen muhennoksen, mausta ja keitä 5 minuuttia. Kääntele mukaan simpukat, katkaravut ja tilli. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan keltuainen.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Täytä vuoat jäähtyneellä muhennoksella. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä taikinapyörällä suikaleita ja koristele pasteijat, penslaa munalla. Paista pellillä uunissa 20-25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!