4.5.2015. Näitä taskuja on helppo valmistaa: Levitä jäiset taskut pellille leivinpaperin päälle erikseen sulamaan uunin lämpenemisen ajaksi, voitele ja paista sellaisenaan. Taskut täytetään vasta paistamisen jälkeen, muista avata taskut varovasti niin, että taitereuna jää kiinni.
Ainekset
- 10 kpl Myllyn Paras Voitaikinataskuja
- munaa
- kurpitsansiemeniä
Täyte
- 500 g vihreitä parsoja
- 1 dl ranskankermaa
- 120 g piparjuurituorejuustoa
- ½ tl suolaa
- ⅓ tl valkopippuria
- 10 retiisiä
- 130 g saksanpähkinöitä
- n.½ dl hunajaa
- 1 rku tuoretta rakuunaa
Valmistusohje
Levitä jäiset taskut pellille leivinpaperin päälle erikseen sulamaan uunin lämpenemisen ajaksi. Voitele taskut munalla, ripottele halutessasi pinnalle koristeeksi kurpitsansiemeniä. Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 15–20 min kauniin värisiksi.
Anna jäähtyä hetki (5 min) ennen täyttämistä.
Valmista parsamousse. Huuhdo parsat ja poista puumaisin tyviosa. Paloittele parsat ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Poista nopeammin kypsyvät nuput vedestä 2–3 min kuluttua. Keitä muuten varsia 5–6 minuuttia. Kaada lävikköön valumaan, huuhdo nopeasti kylmällä vedellä.
Soseuta sauvasekoittimella jäähtyneet parsojen varsipalat, lisää ranskankerma ja piparjuurituorejuusto, mausta suolalla ja valkopippurilla.
Avaa taskut ja täytä ne parsamoussella. Laita moussen päälle parsanuppuja, ohuita retiisiviipaleita, hunajaan kastettuja saksanpähkinöitä ja tuoreita yrtinoksia. Taita kansi takaisin päälle.
VINKKI: Voit paistaa taskuja vaikka vain kaksi kerrallaan. Täytettä tarvitaan tällöin pienempi määrä. Jos vihreää parsaa ei ole saatavilla, voit käyttää mousseen vihreitä parsakaalinkukintoja.
Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa