Paahtopaistipiiras
Tästä maukkaasta lihapiiraasta tulee täysi ateria yhdessä salaatin kera. Voit lisätä piiraaseen myös lisää vihanneksia tai erilaisia purkkipapuja.
6 palaan
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- n. 300 g kypsää paahtopaistia, suikaleina
- 400 g herkkusieniä, viipaleina
- 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
- ½ purjo, viipaleina
- 2 paprikaa, kuutioina
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl lientä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 vatkattu kananmuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista sipulia ja sieniä voissa padassa. Lisää purjo, paprika ja viimeiseksi liha. Paista 5 minuuttia.
4. Ripottele päälle jauhot, lisää liemi ja mausta. Keitä 5 minuuttia.
5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa piirasvuoka ¾ taikinasta. Pistele pohja. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
6. Ota vuoka uunista, kaada siihen täyte ja ota ylijäämätaikinasta suikaleita täytteen päälle. Penslaa taikina munalla ja paista kypsäksi n. 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä