Paahtopaistipiiras

Tästä maukkaasta lihapiiraasta tulee täysi ateria yhdessä salaatin kera. Voit lisätä piiraaseen myös lisää vihanneksia tai erilaisia purkkipapuja.

6 palaan

    1 satsi piirastaikinaa

    • 150 g voita
    • 3 ½ dl vehnäjauhoja
    • 2-3 rkl kylmää vettä

    Täyte

    • n. 300 g kypsää paahtopaistia, suikaleina
    • 400 g herkkusieniä, viipaleina
    • 1 iso keltasipuli, hienonnettuna
    • ½ purjo, viipaleina
    • 2 paprikaa, kuutioina
    • 2 rkl vehnäjauhoja
    • 2 dl lientä
    • 1 tl paprikajauhetta
    • 1 vatkattu kananmuna
    • suolaa ja pippuria

    Valmistusohje

    1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

    2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

    3. Paista sipulia ja sieniä voissa padassa. Lisää purjo, paprika ja viimeiseksi liha. Paista 5 minuuttia.

    4. Ripottele päälle jauhot, lisää liemi ja mausta. Keitä 5 minuuttia.

    5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa piirasvuoka ¾ taikinasta. Pistele pohja. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.

    6. Ota vuoka uunista, kaada siihen täyte ja ota ylijäämätaikinasta suikaleita täytteen päälle. Penslaa taikina munalla ja paista kypsäksi n. 20 minuuttia.

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!