Baby back ribsit BBQ-kastikkeella

Pieni kyljysrivi sopii tähän ruokalajiin parhaiten, mutta mikä tahansa ohut kylkipaisti käy. Ellet löydä liquid smokea, korvaa savuaromi suolalla ja pippurilla.

Neljälle

  • 1 kg kylkipaistia
  • liquid smokea

BBQ-kastike

  • ¾ dl chilikastiketta
  • 1 ½ dl tomaattiketsuppia
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl ruskeaa fariinia
  • 2 rkl liquid smokea
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl chilijauhetta
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 1 maustemitta cayennepippuria

Valmistusohje

1. BBQ-kastike: Sekoita chilikastike, ketsuppi, sinappi ja öljy tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää fariinisokeri ja liquid smoke. Mausta valkosipulijauheella, chilijauheella, mustapippurilla ja cayennepippurilla.

2. Keitä kylkipaistia vedessä liquid smoken kera 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita keitetyt ribsit uuninkestävään vuokaan, penslaa päälle BBQ-kastike. Paista uunissa n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!