Baby back ribsit BBQ-kastikkeella
Pieni kyljysrivi sopii tähän ruokalajiin parhaiten, mutta mikä tahansa ohut kylkipaisti käy. Ellet löydä liquid smokea, korvaa savuaromi suolalla ja pippurilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg kylkipaistia
- liquid smokea
BBQ-kastike
- ¾ dl chilikastiketta
- 1 ½ dl tomaattiketsuppia
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl öljyä
- 2 tl ruskeaa fariinia
- 2 rkl liquid smokea
- ½ tl valkosipulijauhetta
- ½ tl chilijauhetta
- ½ tl jauhettua mustapippuria
- 1 maustemitta cayennepippuria
Valmistusohje
1. BBQ-kastike: Sekoita chilikastike, ketsuppi, sinappi ja öljy tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää fariinisokeri ja liquid smoke. Mausta valkosipulijauheella, chilijauheella, mustapippurilla ja cayennepippurilla.
2. Keitä kylkipaistia vedessä liquid smoken kera 30 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita keitetyt ribsit uuninkestävään vuokaan, penslaa päälle BBQ-kastike. Paista uunissa n. 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku