Hunajakiiltoiset inkivääriribsit
Sian kylkipaloista veistettyjä ribsejä voi halutessaan maustaa mitä mielikuvituksellisimmilla maustesekoituksilla, mutta tässä yksi vinkki: maustoimme kylkilihat suolan ja inkiväärin seoksella ja karamellisoimme ne lopuksi hunajalla. Nam.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg paksuja sian kylkipaloja luineen
- 3 tl suolaa
- 3 tl inkiväärijauhetta
- 4 rkl hunajaa
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni, jossa on uunipannu, 250 asteeseen. Kuivaa liha, sekoita keskenään suola ja inkivääri ja hiero se lihaan kauttaaltaan.
2. Nosta kylkilihat rasvapuoli alaspäin esilämmitetylle uunipannulle. Älä lisää mitään paistorasvaa, anna kyljen oman rasvan sulaa. Käännä kylkipalat 25-30 minuutin kuluttua, valele pannuun sulavalla rasvalla silloin tällöin paistamisen aikana.
3. Paista kääntämisen jälkeen vielä noin 20 minuuttia ja kaada sitten pannulta pois rasva (älä viemäriin!). Levitä hunaja kyljen lihaisalle puolelle ja karamellisoi uunissa noin 10 minuuttia, valele pari kertaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"