Katkarapucocktail kananmunan kera
Katkarapucocktail on klassinen alkuruoka. Helppoa ja huippuhyvää!
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- noin 20 katkarapua
- vihreää salaattia
- 2 kananmunaa
- 4 sitruunanlohkoa
- 1 tomaatti
- tilliä
Rhode island -kastike
- 4 dl majoneesia
- 1 rkl tomaattiketsuppia
- 1 rkl chilikastiketta
- hieman sitruunaa
- suolaa ja valkopippuria
- (½ rkl konjakkia tai madeiraa)
Valmistusohje
1. Huuhtele ja suikaloi salaatti ja aseta suikaleet cocktaillasien tai pienten annosvuokien pohjalle. Huuhtele ja lohko tomaatti. Keitä kananmunat koviksi, kuori ja puolita.
2. Rhode island -kastike: sekoita keskenään majoneesi, tomaattiketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunalla, suolalla, valkopippurilla ja halutessasi tilkalla konjakkia tai madeiraa.
3.Kuori katkaravut. Tiputtele Rhode island -kastiketta salaatin päälle, täytä sitten astiat tomaatilla ja katkaravuilla. Koristele kananmunalla, tillillä ja sitruunalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka