Ylämaankarjan ribsit

Aito pihvikarja on aina pihvikarjaa ja tänään Oula Hännisen ja Pekka Terävän pannuilla kypsyy ylämaankarjan eli Highlander Cattlen ribsejä. Kesätorstain tapaan mukana myös Ville Viitamäen viinivinkit, joiden kanssa kesäinen grilliateria lähentelee jo täydellisyyttä.

Ainekset

  • 1,5 kg naudan kylkeä eli ribsejä luun kanssa tai ilman
  • 1 purjo grillattuna
  • 1-2 paprikaa grillattuna
  • vähän chiliä
  • ruohosipulia
  • salaattia
  • tilliä
  • öljyä
  • sitruunamehua

Valmistusohje

Hauduta naudan kylki kypsäksi liemessä, jossa on vähän sipulia, valkosipulia ja suolaa sekä yrttejä. Jäähdytä ja ota lientä talteen. Ripottele kypsien ribsien pinnalle suolaa ja paista pannulla. Lisää pannulle voita ja valele ribsejä.

Paahda purjo ja paprika grillissä mustaksi. Viillä purjoon pieni viilto ja ota sisus irti. Kuori paprika ja paloittele. Tee kasviksista salaatti. Lisää vähän chiliä, öljyä sekä sitruunaa ja pyöräytä kevyesti.

Asettele lautaselle purjo-paprikasalaatti ja tuoretta salaattia sekä ribsit.

Lue lisää

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.