Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ylämaankarjan ribsit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aito pihvikarja on aina pihvikarjaa ja tänään Oula Hännisen ja Pekka Terävän pannuilla kypsyy ylämaankarjan eli Highlander Cattlen ribsejä. Kesätorstain tapaan mukana myös Ville Viitamäen viinivinkit, joiden kanssa kesäinen grilliateria lähentelee jo täydellisyyttä.

Ainekset

  • 1,5 kg naudan kylkeä eli ribsejä luun kanssa tai ilman
  • 1 purjo grillattuna
  • 1-2 paprikaa grillattuna
  • vähän chiliä
  • ruohosipulia
  • salaattia
  • tilliä
  • öljyä
  • sitruunamehua

Valmistusohje

Hauduta naudan kylki kypsäksi liemessä, jossa on vähän sipulia, valkosipulia ja suolaa sekä yrttejä. Jäähdytä ja ota lientä talteen. Ripottele kypsien ribsien pinnalle suolaa ja paista pannulla. Lisää pannulle voita ja valele ribsejä.

Paahda purjo ja paprika grillissä mustaksi. Viillä purjoon pieni viilto ja ota sisus irti. Kuori paprika ja paloittele. Tee kasviksista salaatti. Lisää vähän chiliä, öljyä sekä sitruunaa ja pyöräytä kevyesti.

Asettele lautaselle purjo-paprikasalaatti ja tuoretta salaattia sekä ribsit.

Lue lisää

Tuoreimmat aiheesta

Ribsit