Ylämaankarjan ribsit
Aito pihvikarja on aina pihvikarjaa ja tänään Oula Hännisen ja Pekka Terävän pannuilla kypsyy ylämaankarjan eli Highlander Cattlen ribsejä. Kesätorstain tapaan mukana myös Ville Viitamäen viinivinkit, joiden kanssa kesäinen grilliateria lähentelee jo täydellisyyttä.
Ainekset
- 1,5 kg naudan kylkeä eli ribsejä luun kanssa tai ilman
- 1 purjo grillattuna
- 1-2 paprikaa grillattuna
- vähän chiliä
- ruohosipulia
- salaattia
- tilliä
- öljyä
- sitruunamehua
Valmistusohje
Hauduta naudan kylki kypsäksi liemessä, jossa on vähän sipulia, valkosipulia ja suolaa sekä yrttejä. Jäähdytä ja ota lientä talteen. Ripottele kypsien ribsien pinnalle suolaa ja paista pannulla. Lisää pannulle voita ja valele ribsejä.
Paahda purjo ja paprika grillissä mustaksi. Viillä purjoon pieni viilto ja ota sisus irti. Kuori paprika ja paloittele. Tee kasviksista salaatti. Lisää vähän chiliä, öljyä sekä sitruunaa ja pyöräytä kevyesti.
Asettele lautaselle purjo-paprikasalaatti ja tuoretta salaattia sekä ribsit.
Lue lisää
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti