Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera
Paistin voi toki paistaa sellaisenaan suolan ja pippurin kera. Mutta välillä kiiltävä, maukas pintaglaseeraus maistuu hyvältä. Tarjoile päivällisruokana keitettyjen perunoiden ja punakaalin kera tai seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kg kylkipaistia
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- 1 dl mustaherukkahyytelöä
- 1 rkl sinappijauhetta
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl inkivääriä
- ½ tl cayennepippuria
- punakaalia ja keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Paista uunissa kunnes lihat irtoavat luista, n. 45 minuuttia.
2. Sulata mustaherukkahyytelö pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sinappijauhe, soija, inkivääri ja cayennepippuri.
3. Penslaa paisti molemmin puolin kuorrutteella ja anna lihan kypsyä valmiiksi, n. 15 minuuttia. Penslaa paistia silloin tällöin niin kauan kuin kuorrutetta riittää. Varo, ettei paistin pinta tummene liikaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku