Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera

Paistin voi toki paistaa sellaisenaan suolan ja pippurin kera. Mutta välillä kiiltävä, maukas pintaglaseeraus maistuu hyvältä. Tarjoile päivällisruokana keitettyjen perunoiden ja punakaalin kera tai seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 1 kg kylkipaistia
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 1 dl mustaherukkahyytelöä
  • 1 rkl sinappijauhetta
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl cayennepippuria
  • punakaalia ja keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Paista uunissa kunnes lihat irtoavat luista, n. 45 minuuttia.

2. Sulata mustaherukkahyytelö pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sinappijauhe, soija, inkivääri ja cayennepippuri.

3. Penslaa paisti molemmin puolin kuorrutteella ja anna lihan kypsyä valmiiksi, n. 15 minuuttia. Penslaa paistia silloin tällöin niin kauan kuin kuorrutetta riittää. Varo, ettei paistin pinta tummene liikaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!