Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paistin voi toki paistaa sellaisenaan suolan ja pippurin kera. Mutta välillä kiiltävä, maukas pintaglaseeraus maistuu hyvältä. Tarjoile päivällisruokana keitettyjen perunoiden ja punakaalin kera tai seisovassa pöydässä.

Neljälle

  • 1 kg kylkipaistia
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • 1 dl mustaherukkahyytelöä
  • 1 rkl sinappijauhetta
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 1 tl inkivääriä
  • ½ tl cayennepippuria
  • punakaalia ja keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mausta paisti suolalla ja pippurilla. Paista uunissa kunnes lihat irtoavat luista, n. 45 minuuttia.

2. Sulata mustaherukkahyytelö pienessä kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää sinappijauhe, soija, inkivääri ja cayennepippuri.

3. Penslaa paisti molemmin puolin kuorrutteella ja anna lihan kypsyä valmiiksi, n. 15 minuuttia. Penslaa paistia silloin tällöin niin kauan kuin kuorrutetta riittää. Varo, ettei paistin pinta tummene liikaa.

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki